fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Pápai László Civil Díj elismerésben részesült

Pápai István László 1996-ban kezdte munkáját az akkor még állami Zeneiskolában, mint képesítés nélküli tanító. 1997-ben szerezte első diplomáját a Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskolán, ének-zene műveltségi területen. Munka mellett, 2005-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán ütőhangszertanár, kamaraművész szakon.

Magas szakmai tudással rendelkező, kiváló pedagógus, aki ért a gyerekek nyelvén. A zene szeretetét élményszerűen, észrevétlenül adja át, óráit szívesen látogatják tanítványai, akik közösségkovácsoló személyisége, nyitottsága, humora miatt rajongásig szeretik.

Tehetséggondozásban is maradandó érdemei vannak, számos növendéke ért el megyei, regionális, országos versenyen kiemelkedő eredményt.

Hangszeres tevékenységén kívül a művészet több ágában is otthonosan mozog, például tanítványainak koncertjeiről, az iskola életéről kisfilmek készítésében, számítógépes animációban is jeleskedik.

Oroszlánrésze volt a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar, és a Tücsökzenekar megalakításában, az együttesben zenélő fiatalok felkészítésében. Ezek mellett létrehozta a Kalimpa és a Püfülüsz ütőhangszeres együttest, amelyekkel Dombóváron és környékén nagyon sokszor adott koncertet.

Saját példájával is elöl járt, tanítványaival osztozott a munkában és a sikerben. A városi ünnepségek, megemlékezések, kiállítások alkalmával mindig számítani lehetett rá, önzetlenül vállalt fellépéseket együtteseivel, esetenként egyéni produkcióival tette azokat emlékezetessé. A helyi katolikus karitász rendezvényeinek szintén állandó fellépője együtteseivel, vagy egyéni műsorral. Sokoldalú tehetségével, színes egyéniségével fontos szereplőjévé vált a város kulturális életének.

 

 

Last modified: 2022.04.21.