fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Rendkívüli testületi ülés

A dombóvári képviselő-testület rendkívüli ülésen nyolc napirendi pontot tárgyalt 2022. július 29-én. Elsőként a Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát és a TOP Plusz Városfejlesztési Programtervet fogadták el a dokumentumokat készítő MSB Fejlesztési Tanácsadó Zrt. képviselőinek részletes tájékoztatója és Naszvadi Balázs osztályvezető (Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal Terület- és Vidékfejlesztési Osztály) szóbeli ismertetője után. A két programterv elfogadása rendkívül fontos a város további fejlődése szempontjából, hiszen a következő hét éves ciklusra vonatkozóan az uniós források felhasználásának települési szintű céljait határozzák meg.

Több mint egy éve indult el a partnerségi egyeztetési folyamat. Az alapvető célok meghatározása mellett megtörtént idén tavasszal a dokumentumok első társadalmasítása. A testület által elfogadott dokumentumok hamarosan induló végső társadalmasítása után a végleges dokumentumok véleményezés céljából a Tolna Megyei Önkormányzatnak kerülnek megküldésére.

A tervek között szerepel a csapadékvíz elvezetési rendszer további fejlesztése városunkban, melynek szükségességét már többször érezhettük a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt. A célok részét képezik továbbá a városrészekben közösségi terek, valamint utak és kerékpárutak fejlesztése, turisztikai fejlesztések, épületek energetikai korszerűsítése, nevelési, oktatási és szociális intézmények infrastrukturális fejlesztése.

 

 

 

 

Last modified: 2022.08.03.