fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Tájékoztatás bankkártyás fizetésről

Tisztelt Ügyfeleink!

Az önkormányzati ASP rendszer fejlesztésével elérhetővé vált az adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségek online lekérdezése és befizetése.

A https://e-onkormanyzat.gov.hu oldalra kattintva az ügyfél a kiválasztott önkormányzathoz tartozó adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségét (pl. , kommunális, telek-, építmény-, iparűzési adó stb.) elektronikus úton teljesítheti, az interneten keresztül bankkártyás fizetéssel.

A szolgáltatás igénybevételéhez KAÜ bejelentkezés (pl. ügyfélkapus azonosító) szükséges, és egy tranzakcióval akár több adószámlán fennálló tartozás is befizethető.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a sikeres utalásokat követően a bankok által küldött visszaigazoló SMS tartalmára nincs ráhatásunk. (Az SMS-ben esetlegesen előforduló Budapest városnév a Magyar Államkincstár székhelyére utal, nem a kedvezményezett önkormányzatra.)

Az EFER rendszer használatának menete:

  1. https://e-onkormanyzat.gov.hu oldalra kattintva ügyintézés bejelentkezéssel gomb kiválasztása
  2. ügyfélkapus belépés
  3. önkormányzat kiválasztása
  4. adók, díjak, illetékek befizetése menüpont kiválasztása
  5. befizetések lekérdezése kiválasztása
  6. esedékes befizetések kiválasztása
  7. az esedékes befizetések sor végén lévő négyzetre kattintás után aktívvá válik a befizetni kívánt adó, amely „+” jelére kattintva a befizetni kívánt adó összegét beírja a rendszer
  8. fizetés összesítés gombra kattint
  9. tovább a fizetéshez gombra kattintva megjelenik az OTP bankkártyás fizetési felülete, amelynek kitöltését követően a rendszer visszanavigál az EFER oldalra, ahol a fizetés státusza követhető nyomon

A sikeres bankkártyával történő fizetés az önkormányzat ASP rendszerében azonnal látható, de az ügyfél adószámláján történő átvezetése csak a banki kivonat megérkezése és annak könyvelése után lehetséges.

Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal

 

Last modified: 2023.02.07.