fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Tájékoztatás adózásról

Tisztelt Lakosság! Kedves Dombóváriak!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az adó befizetésekre vonatkozó értesítések postázása a héten megkezdődött, így azokat 2022. augusztus 22. napjáig kézhez kapják. Amennyiben az értesítő nem érkezik meg a megadott időpontig, úgy munkaidőben a 74/564-564 telefonszámon érdeklődhetnek. Az adózók azon részének, akik az elmúlt időszakban adókötelezettségüket átutalással fizették meg, a mostani értesítőhöz befizetési csekket nem mellékeltünk. Amennyiben adófizetési kötelezettségének átutalással mégsem tudnak eleget tenni, úgy ügyfélfogadási időben a Városházán (Dombóvár, Szabadság u. 18.) készpénz-átutalási megbízást (csekket) biztosítunk.
Továbbá felhívnánk szíves figyelmüket, hogy az adókötelezettségek teljesítésére a készpénz-átutalási megbízáson (csekken) kívül több lehetősége is van, amellyel elkerülhetik a postán történő sorban állást.
A lehetőségek a következők:
1. Banki átutalás
Az értesítőben szereplő számlaszámra utalással is tudják befizetésüket teljesíteni, ebben az esetben fontos a megjegyzés/közlemény rovatba feltüntetni a kiküldött értesítő bal felső sarkában található 10 jegyű azonosító jelet, valamint az adózó nevét.
Fokozott figyelmet kérnénk azon adózóink esetében, akiknek több adónemben kell befizetést teljesíteniük Önkormányzatunk felé, hogy a megfelelő összeg a megfelelő adószámlára kerüljön átutalásra.
2. Bankkártyás fizetés
A https://e-onkormanyzat.gov.hu oldalra kattintva az ügyfél a kiválasztott önkormányzathoz tartozó adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségét (pl. kommunális, építmény-, iparűzési adó stb.) elektronikus úton teljesítheti, az interneten keresztül bankkártyás fizetéssel.
A szolgáltatás igénybevételéhez KAÜ bejelentkezés (pl. ügyfélkapus azonosító) szükséges, és egy tranzakcióval akár több adószámlán fennálló tartozás is befizethető.
A befizetésekkel kapcsolatban további információ található: https://dombovar.hu/…/tajekoztatas-bankkartyas-fizetesrol/
Dombóvár Város Önkormányzata

Last modified: 2022.08.10.