fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Az új Nemzeti Atlétikai Központban jártak városunk atléta edzői

A DOVASE egyesület edzői meghívást kaptak Budapestre, a Csepel-sziget északi részén, a Duna part mentén épülő hatalmas sportlétesítménybe, amely augusztusban a 2023-as atlétikai világbajnokság helyszíne lesz. Óriási élmény volt látni a 35 ezer ember befogadására alkalmas monumentális épületet, és végig sétálni a – Magyarországon egyedülálló – „Mondo” borítású pályán, amelyen 2500 atléta fog versenyezni. Érdekesség, hogy a stadionban kialakított pályafelület aszimmetrikus, így a nézők mind a futó-mind az ugró számoknál közelebbről láthatják majd versenyeket.
Megtekinthettük a média számára kialakított 500 fős sajtópáholyt, egy 110 fős sajtótájékoztató-termet és egy 400 fős sajtóközpontot. Beülhettünk a VIP szektorba, ahonnan a fedett, üveges, hatsávos futópályáján közelről lehet megtekinteni a világhírű atlétákat. Az aréna épületének kivitelezésével párhuzamosan elkészült egy 168 méter hosszú, egypilonos gyalogoshíd is – más néven Robinson-híd -, ez biztosít összeköttetést a Csepel területén elhelyezkedő edzőpályával.
Nagy ünnep lesz az atlétika szerelmeseinek a világbajnokság, hiszen több, mint egy héten keresztül délelőtti, délutáni versenyekkel várják az érdeklődőket. A helyszínen 400 ezren, a televízión keresztül pedig nagyságrendileg egymilliárdan követik majd a sportesemény történéseit.
A bejárás során megtudtuk, hogy a stadion 35 ezres lelátójának egy részét visszabontják, és ezt követően az ideiglenes nézőtér helyén, Európa egyik legszebb futóköre szolgálja majd a sportot szerető embereket, a központban pedig a hivatásos sportolók végzik az edzéseiket, valamint a stadion mellett az egészségesebb életmód kiszolgálása érdekében egy 10,5 hektáros sportparkot alakítanak ki.
Bízom benne, hogy egyesületünkből és a városunkból is sokan megvették már a jegyeket! Hajrá atlétika! Hajrá Dombóvár! Hajrá DOVASE!
A részletekről Halmainé Horváth Katalin, a DOVASE edzője tájékoztatott.

Last modified: 2023.05.04.