fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

XXII. Alfa Romeo Club Magyarország – Selénia Rally

Nyolcvan gyönyörű Alfa Romeo állt rajthoz május 13-án a XXII. Alfa Romeo Club Magyarország – Selénia Rally közúti országos megmérettetés keretében Dombóváron, Gunarasban. Tolna és Baranya vármegyék történelmi, természeti és kulturális kincseivel ismerkedtek a résztvevők, miközben 150 km-t tettek meg Sásdot, Mánfát, Máré várát, Abaligetet, Orfűt, Szászvárt, Bikalt, Alsómocsoládot érintve. Pintér Szilárd polgármester és a képviselő testület tagjai is részt vettek a megnyitón Takács Ákossal, az ALFA ROMEO CLUB Magyarország Egyesület elnökével, valamint Tiegelmann Péterrel, a Hotel Európa ügyvezetőjével együtt.
Pintér Szilárd polgármester elmondta, nagy örömmel csatlakozott Dombóvár a programhoz, óriási megtiszteltetés, hogy az esemény házigazdái lehetnek. Büszkeséggel tölt el, hogy idén több regionális és országos esemény helyszíne lehet városunk. Mindezek mellett három 50 éves évfordulót ünnepel Dombóvár. A Gunarasi városrész ötven évvel ezelőtt épült, melyre egész rendezvénysorozattal készülünk, ennek első állomása, hivatalos megnyitója a mai verseny, találkozó. Idén, május 20-án a Kossuth-szoborcsoport Szigeterdőben történő felállításának és a városrész kerek évfordulójának megünneplésére készülnek. Retro hétvége, Rock Majális várja az érdeklődőket. A nyári programok zárásaként pedig a dombóvári úszóegyesület megalakulásának szintén 50 éves évfordulójáról emlékezünk meg – tette hozzá.
Minden elindult versenyző teljesítette a távot és a feladatokat. Az eredményhirdetésen már Kerényi Zsolt alpolgármester adta át Dombóvár ajándékait számos különdíj mellett.
2023-ban a verseny dobogósai:
🏆1. Sarkadi Tamás és csapata 76-os rajtszámmal
🏆2. Gönci Csaba és csapata 40-es rajtszámmal
🏆3. Papp Imre Roland és csapata 22 rajtszámmal

Last modified: 2023.05.18.