fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Felhívás – Bérletvásárlási támogatás

Dombóvár Város Önkormányzata az iskolakezdési támogatás mellett szeretné támogatni az iskoláskorú gyermekeket azzal, hogy utazási támogatások részeként kérelmükre havi buszbérletet biztosít számukra.

A támogatásra jogosult az a gyermek,

  •  aki dombóvári lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, továbbá
  •  általános iskolai vagy középiskolai jogviszonnyal rendelkezik (A kérelemhez csatolni kell a köznevelési intézmény 30 napnál nem régebbi igazolását), és
  • a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 285.000,- Ft-ot. (a kérelemhez csatolni kell a család tagjainak jövedelemigazolását)

A támogatás 1 évre, tárgyév szeptember 1. napjától a következő év augusztus 31. napjáig állapítható meg, de évközben is bármikor benyújtható. Jogosultak vagy törvényes képviselőjük minden hónap 5. napjáig vehetik át az adott hónapra vonatkozó buszbérletet az oktatási intézményben személyazonosságuk igazolása mellett.

Azon jogosultak, akik nem dombóvári intézménnyel rendelkeznek jogviszonnyal, a buszbérletet az önkormányzat házi pénztárában vehetik át.

A kérelmet a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalban (7200 Dombóvár, Szabadság u. 18. szám alatt) ügyfélfogadási időben lehet benyújtani.

A kérelem folyamatosan nyújtható be.

A kérelem letölthető az alábbi hivatkozásról.

Letölthető:

Kérelem buszbérlet támogatáshoz

Dombóvár Város Önkormányzata

Last modified: 2023.10.27.