fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Akadálymentesítési nyilatkozat

Dombóvár Város Önkormányzata elkötelezett amellett, hogy honlapját a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a dombovar.hu domain-re vonatkozik.

Megfelelőségi státusz

A honlap csak részben felel meg a webakadálymentességi törvénynek.

Nem akadálymentes tartalom

A jogszabályon alapuló közzétételi kötelezettségek következtében a honlapon található pdf fájlok egy része nem akadálymentesített technológiával (szkenneléssel) készült. Minden igyekezetünk arra irányul, hogy ezek a pdf fájlok is mindenki által használhatók legyenek, vagy pedig a honlapon képernyőolvasó szoftverrel olvasható alternatívát biztosítunk. Javasoljuk OCR funkciót támogató alkalmazások használatát a nem akadálymentesített technológiával (szkenneléssel) készült pdf dokumentumok megtekintéséhez:

  • Adobe Acrobat Pro DC: Az Adobe hivatalos weboldalán keresztül érhető el a program letöltése, mely kiterjedt szerkesztési és konvertálási funkciókat kínál. Letöltési link: https://www.adobe.com/hu/acrobat/acrobat-pro.html
  • Easy Screen OCR: Ez egy könnyen használható alkalmazás, amely képernyőképek alapján képes szöveget felismerni. Nem igényel komplex beállításokat, így ideális választás lehet azok számára, akik gyors és egyszerű megoldást keresnek. Letölthető az alábbi hivatalos weboldalon: https://www.easyscreenocr.com/
  • ABBYY FineReader: Ez egy hatékony OCR és PDF szerkesztő szoftver, amely különösen alkalmas szkennelt dokumentumok konvertálására szerkeszthető és akadálymentes formátumokba. Letöltési link: https://pdf.abbyy.com/finereader-pdf/
  • Tesseract: Ingyenes, nyílt forráskódú OCR motor, amely számos nyelvet és karakterkészletet támogat. GitHub oldalon érhető el, ahol a telepítési útmutatók és forráskódok is megtalálhatók. Letöltési link: https://github.com/tesseract-ocr/tesseract

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése

E nyilatkozat 2024. április 15-én önértékelés alapján készült.

Visszajelzés és elérhetőségek

A honlap akadálymentességével és az esetleges megfelelési hiányosságokkal összefüggő észrevételeket írásban lehet jelezni az onkormanyzat@dombovar.hu elektronikus levélcímen, az ügyfél-, illetve cégkapuval rendelkezők pedig az e-Papír szolgáltatást (https://epapir.gov.hu) (Dombóvár Város Önkormányzata – Önkormányzati igazgatás – Egyéb ügyek) is igénybe vehetik.

Az akadálymentesítésért és a kérések feldolgozásért felelős: Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal, Önkormányzati Iroda.

Végrehajtási eljárás

A közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvényben foglalt kötelezettségek teljesítése ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 162/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet 4. §-a lehetőségét ad a végrehajtási eljárás igénybe vételére abban az esetben, ha a felhasználó a visszajelzési eljárásban nem, vagy nem kielégítő választ kap a közszférabeli szervezettől.

A végrehajtási eljárás lefolytatásáért a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség felelős.

A felhasználó a bejelentést a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség részére az ugyfelszolgalat@kifu.hu e-mail címen keresztül teheti meg.

A bejelentés alapján indult eljárásban a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség a honlapot vagy mobilalkalmazást ellenőrzés alá vonja, és ennek eredményéről 60 napon belül tájékoztatja a bejelentőt.

Jelen akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyta:

Pintér Szilárd

polgármester