fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Első alkalommal hirdetett pálinkaversenyt az Éles Simon Kertbarát Egyesület

A 39. borverseny eredményhirdetésére március 23-án került sor a Dombóvári Művelődési Házban. A dombóvári és járási borosgazdák mellett minden évben meghívást kap a Pécsi Bacchus Borklub tagsága is. Összesen 116 bor, és 74 pálinkamintát vizsgáltak meg a szakértők. Az elmúlt évhez képest jóval népszerűbb volt a rendezvény, 44 borosgazda nevezett a megmérettetésre és 27 jelentkezőt regisztráltak a pálinkaversenyre.
Ismét óriási munkát végeztek a bor és pálinka bírálók. Az arany, ezüst és bronz elismerések mellett minden nevező rövid összefoglalót is kapott, hogy jövőre még jobb minőségű italok készülhessenek.
Páldi Ede az egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket és vendégeket, majd Kovács János foglalta össze a tapasztalatokat a bor, míg Schmieder Tamás a pálinka készítéséről a leadott minták alapján.
A legjobbak az arany minősítés mellé aranyérmet is kaptak az olimpia évében. A legjobb fehérbor címért járó serleget Böröcz István vehette át, a legjobb rose bor kategória nyertese a Bacchus Borklub és a legjobb vörösbor elismerés boldog tulajdonosa a Bazsonyi pincészet lett. Pálinka kategóriában a zsűri Pintér Szilárd meggy pálinkáját emelte ki és vehette át a címhez járó kupát. A két kategóriában a két legaktívabb versenyzőt külön díjazták. Kovács Károly 14, míg Papp Tibor 13 mintát adott le a zsűrinek. A legeredményesebb az egyesület tagságából a pálinkaversenyen Nagy Lajos lett, aki szintén egy csillogó kupával térhetett haza.
A jó hangulatot tovább emelte az Attalai Pávakör, bordalaival, verseivel.

Last modified: 2024.04.17.