fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Gratulálunk Kőszegi Gergő kiváló eredményéhez

Pintér Szilárd polgármester is gratulált Kőszegi Gergőnek a kimagasló eredményhez.
Közel 22 ezer indulóból Dombóvár büszkesége, a 2021-ben Péter Gyula-díjjal kitüntetett Kőszegi Gergő újra bizonyított, és megnyerte a Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Teszt döntőjét. A jogászhallgatónak nem ez az első győzelme: csapatban már végzett első helyen olimpiai témájú országos versenyen, hiszen kiváló mentora volt a Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban Dr. Szenyéri Zoltán. Gergő már rutinos játékosként vett részt a döntőben, ugyanis hét alkalommal jutott már döntőbe csapatával a Mező Ferenc Szellemi Olimpiai Vetélkedőn. Többször kiérdemelte középiskolai tanulmányai alatt a Dombóvár Jó Tanulója, Jó Sportolója címet. Sokoldalúságukat mutatja, hogy egyaránt előkelő helyezésekkel tértek haza országos fizikaversenyekről, valamint szellemi és asztalitenisz diákolimpiákról.
A dombóvári tehetség a Pécsi Tudományegyetemen harmadéves joghallgatója. A tanulás mellett versenyszerűen sportol, a Dombóvári Asztalitenisz Club Egyesület színeiben az NB2-es bajnokságban pingpongozik.
A DUE Médiahálózat és a Magyar Olimpiai Bizottság azzal a céllal indította az edukatív vetélkedőt, hogy a diákokban felkeltse az érdeklődést az ötkarikás eszmék iránt, elmélyítse bennük az olimpiai büszkeséget, információt adjon az olimpiai sportágakról és a korábbi magyar sikerekről. A három fordulóból álló vetélkedősorozat első szakasza online zajlott. A tesztet bárki kitölthette, de a nyereményjátékban csak a 14-24 éves kor közöttiek vehettek részt.
A középdöntőbe az 1000 legeredményesebb játékost hívták meg a szervezők, a döntőben pedig – amit Budapesten, a 31. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon rendeztek meg – a 10 legjobb játékos mérte össze tudását.
Harmadik helyen végzett, és ezzel egy MTB kerékpárt nyert Budai Mátyás. Második lett Jánosik Áron, ő egy Samsung LED Smart televízióval távozhatott a döntő helyszínéről. Az első helyet Kőszegi Gergő kaparintotta meg, és egy Samsung Galaxy S20 mobiltelefonnal gazdagodott.

Last modified: 2024.06.05.