fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Megemlékezés Horvay János tiszteletére

A Nemzeti Örökség Intézet és a Horvay János Tisztelőinek Köre szervezett a 150 évvel ezelőtt született Horvay János szobrászművész tiszteletére megemlékezést.
A program keretében Takács Istvánné, Pro Oppido-díjas helytörténeti kutató is előadást tartott A „vándorló” Kossuth szoborcsoport Horvay János Dombóváron őrzött alkotásának kalandos története címmel és dr. Kriston-Vízi József Podmaniczky-díjas ny. múzeumi főtanácsos emlékbeszédét is meghallgathatták a jelenlévők a Horvay-síremléknél.
Dombóvárt Horváth József Lászlóné önkormányzati képviselő, Takács Istvánné helytörténész, Müller Ádám intézményvezető, Wiedmer-Balipap Zsuzsa közművelődési szakember és Őri Gábor egyesületi elnök képviselték és helyezték el koszorúikat.
A rendezvénysorozat kezdeményezője és szervezője Dr. Kriston-Vízi József
Podmaniczky-díjas örökségvédő, a Tolna megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület tagja volt.
A Horvay 150 Emlékév következő programjai az év folyamán: Pécs, június 17., hétfő
15.00: Koszorúzás és megemlékezés Horvay János szobrászművész születésének 150. évfordulója alkalmából a Zsolnay szobornál (Pécs, Rákóczi út 28.), majd
17.00: A németből magyarrá vált pécsi Hopp’l Horvay János ébresztése. – Dr. Kriston-Vízi József vetített képes előadása. Civil Közösségek Háza (Pécs, Szent István tér 17.)

Last modified: 2024.06.06.