fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Gratulálunk a Smooth Brass zenekarnak!

A Dombóvárról induló Smooth Brass zenekar különösen kiemelkedő teljesítményt nyújtott a szeptember 13-15-én megrendezett VII. Tokaji Utcazene Fesztiválon, a zsűri különdíjjal jutalmazta őket.

A zenekar 2019-ben alakult Dombóváron. A 8 tagból 6 zenész dombóvári, a többiek pedig Orfűről ill. Tamásiból származnak. Dombóváron szervezték meg első próbáikat és koncertjeiket.

A brass band műfaj különlegessége, hogy a fúvósok dominálnak a hangszerelésben, ami egyedi, dinamikus hangzást ad.

Pallos Marcell, az együttes vezetője az infodombovar.hu szerkesztőségének nyilatkozta az alábbiakat a zenekarról:

„A mi formációnk ezt a klasszikus fúvós zenekari hangzást egy modern dobszerkóval és elektromos gitárral egészíti ki, ezzel igazán különleges élményt nyújtva.
Repertoárunk olyan zenékből áll, amelyek garantáltan megmozgatják a közönséget. Rengeteg műfajból hangszerelünk át számokat, kezdve a retro disco himnuszoktól a 90-es évek rockzenéjén át a mai legismertebb dalokig. Célunk pedig az, hogy minden koncertünkkel egy emlékezetes bulival legyen gazdagabb a közönségünk.

Részt vettünk a VII. Tokaji Utcazene Fesztiválon, ahol sikerült megnyernünk a különdíjat.
A háromnapos fesztivál alatt a zenekarok négy koncertet adtak, és elképesztő hangulatú események zajlottak. A versenyre 96 zenei formáció közel 400 zenésszel mutathatta meg magát. Hatalmas élmény volt ennyi tehetséges előadóval megosztani a színpadokat. Öröm volt számunkra, hogy egy országos szinten elismert fesztiválon ilyen rangos díjat nyerhettünk. Büszkék vagyunk arra, hogy városunkat képviselhettük ezen az eseményen”

A Smooth Brass zenakar tagjai: Babodi Máté – dobfelszerelés, Bánfai Balázs – elektromos gitár, Kaluczky Zoltán – tuba/helikon, Tulézi Zalán – eufónium, Szarvas Dániel – harsona, Bíró Dávid – kürt, Gasparics Viktor – szaxofon, Pallos Marcell – trombita

Last modified: 2024.10.14.