fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

„Zöld szívvel erdőn, mezőn” program óvodapedagógusoknak

A Dombóvári Szivárvány Óvoda Zöld Bázisintézményi programját a Nyergeserdő és horgásztó környékén rendezték meg „Zöld szívvel erdőn, mezőn!” címmel.
A program az Energiaügyi Minisztérium KFSF/599/2023-EM_SZERZiktatószámú támogatásával valósult meg. Célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld óvodái közötti kapcsolatot és segítse őket
természettudományos ismereteik, módszertani tárházuk bővítésében. A programra 23 óvodapedagógus jelentkezett nem csak Tolna vármegyéből, hanem Somogy és Baranya vármegyéből is. A program fő szervezői é slebonyolítói Engert Miklósné és Szekeresné Hodnik Boglárkaóvodapedagógusok és Kovácsné Kollár Ágnes intézményegység- vezető voltak.
A színes programban az „Erdő- mező gyógynövényei és felhasználásuk”- előadás és gyakorlati bemutató szerepelt, melynek előadója Kovacsikné Németh Katalin a „Kiskonyha” egészséges táplálékokat forgalmazó tulajdonosa volt. Ezt követte egy helyspecifikus terepgyakorlat, amelyben olyan sokféle érzékszervre ható és érzékenyítő játékok is szerepeltek, amik elősegítik az óvodás gyermekek természettel való pozitív kapcsolatának erősítését és kiemelt figyelmet fordítanak a helyi természeti értékek megismertetésére. A programot Kalocsai Ágota hangtál terapeuta előadása, gyakorlati bemutatója, valamint „hangtál fürdője” zárta, melyben olyan, az óvodában is használható mozgásokat mutatott be, amelyek pozitívan segíthetik elő a kisgyermekek stressz és konfliktus kezelését.

Last modified: 2024.10.16.