fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Dombóvári sportlétesítmények

Szuhay Sportcentrum

Az önkormányzati tulajdonban lévő sportcentrumban igen színes és pezsgő sportélet folyik, melyet mi sem bizonyít jobban, minthogy helyi amatőr, utánpótlás-neveléssel foglalkozó sport- és szabadidő egyesületeknek, valamint helyi oktatási intézményeknek egyaránt helyet biztosít. A létesítményben zajló sportélet sokszínűségét és az épület sportközpont jellegét bizonyítja, hogy az atlétika, karate, thai boksz, floorball, futball, kosárlabda, asztalitenisz, tenisz sportágak mind megjelennek és harmonikusan funkcionálnak egy helyen.

Az egyesületek mindennapi edzései mellett a létesítmény helyet biztosít a Bozsik-program keretében megrendezésre kerülő, különböző korosztályú mérkőzéseknek, melyek elsősorban a hétvégi napokon játszódnak.

A sportcentrumban kerülnek megrendezésre a város NBII-es kosárlabda csapatának meccsei, valamint a Megye III-as kategóriában játszó felnőtt labdarúgó csapat, továbbá az utánpótlás korosztályok, mint Pl.: U19, U16  bajnoki mérkőzései is.

Az ingatlan szomszédságában elhelyezkedő Szigeterdő többek között mezei futóverseny helyszínéül is szolgál, melynek területén a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Atlétikai Szövetség támogatásának köszönhetően egy 600 méteres rekortán futókör is rendelkezésre áll a futás szerelmesei számára, mely körül teljes egészében kiépült a világítási rendszer is.

A centerpálya mellett a létesítményt használók számára rendelkezésre áll egy világítással ellátott élőfüves edzőpálya, valamint egy 20×40 méteres, szintén világítással rendelkező műfüves pálya, melyek a téli időszakokban sötétedés után is lehetőséget biztosítanak a sportolásra.

A létesítmény nyitva tartása:

Hétfő – péntek: 7:00 – 22:00

Szombat és vasárnap: Bejelentkezés alapján

Elérhetőségek: Sebestyén Mónika létesítményvezető (06-20/369-7427)

E-mail: szuhay.sportkozpont@gmail.com

7200 Dombóvár, Földvár u. 18.

Bérleti díjak:

Helyiségek megnevezéseTeremhasználati díjak
Nagyterem (kosárlabda csarnok)4600 Ft/óra
Kisterem2.875 Ft/óra
Atlétika- és futballpályák3.450 Ft/óra
Műfüves focipálya6000 Ft/óra
Egész létesítményRendezvénytől függően előzetes megbeszélés alapján

 

Rendezvények szervezése esetén:

Helyiségek megnevezéseTeremhasználati díjak
Nagyterem (kosárlabda csarnok, 717 férőhely)140.000 Ft/alkalom/nap + egyéb díjak (szőnyegezés 20.000 Ft)
Kisterem (260 férőhely)40.000 Ft/alkalom/nap

 

A nagyterem bérlése esetén a szükséges szakhatósági engedélyek beszerzéséről és azok díjairól felvilágosítást a létesítményvezetőtől kérhető.

Az ingatlanhoz tartozik az egykori vasúti étkezde mellett található salakos teniszpálya is, mely a Dombóvári Tenisz Egyesület kezelésében van.

Ha pattogtatni szeretne, forduljon bizalommal Dékány Istvánhoz (06/30-243-9832), az egyesület elnökéhez.

Infrastrukturális fejlesztések

A létesítmény az elmúlt időszakban jelentős fejlődésen ment keresztül. A kosárlabda csarnokban a teljes parkettafelület cseréje, valamint a világítás korszerűsítése megvalósult, TAO-s támogatás igénybe vételével a Dombóvári Kosárlabda Suli KHE jóvoltából.

Az épületben felújításra került 2-2 db öltöző és a hozzájuk tartozó vizesblokk a földszinten és az emeleti részen szintén TAO-s támogatásnak és a Dombóvári Focisuli Egyesület közreműködésének köszönhetően. Az MLSZ „Telephely korszerűsítési programjának” köszönhetően beszerzésre került egy 150 férőhelyes mobil lelátó, mely a fix lelátóra került rögzítésre, ezáltal még kulturáltabb és kényelmesebb körülményeket biztosítva a futball rajongók számára. Továbbá a lelátón kialakításra került egy televíziós közvetítő fülke is.

A fentieken kívül a kisterem új, reflektoros világítást és új nyílászárókat kapott, továbbá a parkett borítás és a falon lévő védő burkolat teljes körű felújítása is megtörtént. A terem falazatának festése is elkészült a 2021-s évben, a Dombóvári Futball Clubnak köszönhetően.  A sportlétesítmény 3-s bejáratának, elavult, vasból készült bejárati ajtaja, korszerű, műanyag nyílászáróra lett cserélve. Az épületbe kisebb eszközbeszerzésekre is sor került, pl. defibrillátor került kihelyezésre az épület folyosójára, illetve a létesítmény üzemeltetéséhez szükséges pályakarbantartó eszközparkot is bővítette az önkormányzat és a Dombóvári Focisuli Egyesület.

A sportcentrum tetőterében kialakításra került a Sportemlékhely, ahol Dombóvár város szempontjából legkiemelkedőbb 5 sportág eredményeinek állított emléket Dombóvár Város Önkormányzata. továbbá 2018 tavaszán e létesítmény falai között megalakult az Aranycsapat Társaság, mely apropójából felavatásra került Dombóvár híres szülötte, az Aranycsapat legendás hátvédjének, Buzánszky Jenőnek a mellszobra a létesítmény udvarán.

Gyere és használd ki Te is a sportcentrum adta lehetőségeket!

JAM-csarnok

A sportingatlan az egykori Dőry-lekvárgyárról kapta a nevét, mely korábban ezen a területen állt. A csarnokban a kosárlabda pálya megszűnt, azonban a III. utcai és a kertvárosi kosárpálya kibővült új elemekkel, valamint e sportág kedvelői számára az önkormányzat új pályákat építettett ki Újdombóváron, a VI. utcánál, valamint a Gárdonyi téren és a Szigeterdőben.

A Jam-csarnok területén található U alakú épületben a dombóvári ökölvívó edzőről Lampert Gáborról (Gabi bácsiról) elnevezett edzőterem működik, melyet a Dombóvár 2004. Egyesület üzemeltet.

Nyitva tartás – Lampert Gábor Edzőterem

Hétfő – szerda – péntek: 16:15– 18.15

Az edzőterem más időpontokban, telefonon történő egyeztetés alapján vehető igénybe.

Elérhetőség: Nagy László (+36 20 9705158) és Futó Péter (+36 30 6519181)

Ujvári Kálmán Sporttelep

Katona József utcában található sporttelep a nevét, a dombóvári utánpótlás nevelés meghatározó alakjáról, Ujvári Kálmánról a 2021-s évben kapta. jelenleg a labdarúgás utánpótlás-nevelésére alapított Dombóvári Focisuli Egyesület bázisa, emellett a Dombóvári Futball Club megye I. osztályú bajnoki mérkőzései is itt kerülnek megrendezésre. A Dombóvári Focisuli Egyesület jóvoltából 2021-s évben az öltöző épület teljes egészében felújításra került. Korszerű, új vizesblokkok, szaniterek, padlózat, új műanyag nyílászárók kerültek beépítésre, továbbá sok év után végre megoldódott az épület fűtése is hűtő- fűtő klímaberendezés kiépítésével. A hazai és vendégcsapatok öltözői, új, korszerű bútorzatot kaptak. Az épület külső megjelenését tovább szépíti az új tetőszerkezet, valamint az új térkőburkolat is. 2020-ban került kialakításra a strandröplabdapálya is.

 

Elérhetőség: 7200 Dombóvár, Katona József utca 37.

Tárnok Zoltán elnök (06-20/253-90-40)

Farkas Attila Uszoda

A Farkas Attila Uszoda Dombóvár Város Önkormányzata tulajdonában és üzemeltetésében működik. 25 méter hosszú, négypályás medencével rendelkezik, mely elsősorban a Dombóvári Sportiskola Egyesület Úszószakosztályának vizes edzéseinek helyszínéül szolgál. Az úszó egyesület különböző pályázati eszközbeszerzéssel bővíti a létesítmény felszerelését.  Az uszoda kapacitásának jelentős részét az egyesület köti le, mellettük az általános iskolai úszásoktatás kap jelentős szerepet, valamint hobby úszók, magánóra keretében úszásoktatást igénylők és hétvégenként a gyógyúszók töltik ki a szabad időkeretet.

A város célja, hogy az uszoda leromlott infrastrukturális állapotán javítson, ezért korábban felújításra kerültek a női és férfi öltözőkben a mosdóhelyiségek, új burkolatot kaptak, új szaniterek kerültek beépítésre, valamint a fűtőtestek is cserélve lettek. A régi elavult öltözőbútorok, korszerű, uszodába való, új bútorokra lettek cserélve. Az elavult, elrozsdásodott rajtkövek helyére újak kerültek. Reményeink szerint Magyarország Kormánya és a Magyar Úszó Szövetség támogatásával hamarosan kezdetét veszi az új Sportkomplexum építése, hogy az 1973-ban épült uszoda helyett, sportolóink eredményeikhez méltó környezetben készülhessenek a későbbi megmérettetésekre.

Az úszást a szervezetre gyakorolt jótékony hatása mellett javasoljuk stressz kezelésére, légzőszervi megbetegedések, anyagcsere problémák, izomfájdalmak, ízületi problémák és műtéti beavatkozások utáni rehabilitációra egyaránt.

Nyitva tartás: 6:00 – 21:00

Szabad időpontok – kedd-csütörtök: 600-745, 19.45-2100

Szerda: 19:30-21:00

Hétfő- péntek: 1945– 2100

Hétköznapi délelőtti egyéb szabad időpontok egyeztetésére hívja a 74/465-645-s számot

Szombat-vasárnap: 7:00-8:00, 11:00-20:00

Augusztus: zárva, nyitás szeptember 1-jén

Belépőjegy: 750,- Ft/ fő/ óra

Dombóvár lakcímkártyás belépőjegy: 375,- Ft/fő/óra

Gyermek belépőjegy (10 év alatt): 500,- Ft/fő/óra

10 alkalmas bérlet: 5.850,- Ft

Elérhetőség:  Sebestyén Mónika (06-20/369-7427), Mohainé Makkos Gabriella (06-30/2931-108)

Az uszoda egy 8 személyes finn szaunával is rendelkezik, mely az uszodatérről közelíthető meg. A relaxálást segíti, hogy pihenő helyiség is kialakításra került, mely szaunázást követően megfelelő körülményeket biztosít a teljes ellazuláshoz, testi-lelki felüdüléshez.

Nyitva tartás:

Szombat-vasárnap: 1100-2000

Belépő: 1.100 Ft/alkalom

Teniszpályák

Földvár utcai pálya (Szigeterdő)

Elérhetőség: Dombóvári Tenisz Egyesület

Dékány István elnök (06-30/243-9832)

Spartacus Tekecsarnok

Spartacus Tekecsarnok 500 m2-es létesítmény, amely a Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Sportegyesület tulajdonában van. A létesítményben 4 sávos, műanyag borítású pályatest van, mely automata állító-berendezéssel rendelkezik.

 

Elérhetőség: 7200 Dombóvár, Ivanich u. 39/A

Dombóvári Spartacus Szövetkezeti Egyesület

Nordic Walking útvonalak

A másnéven Bot-sport elnevezésű mozgásforma mára már igen elterjedt és népszerű városunkban. Hogy mi lehet ennek az oka? Nem más, minthogy egy mindenki számára űzhető, különleges fizikumot nem igénylő testmozgásról van szó, mely javítja a szív- és érrendszer teljesítményét, valamint kiválóan alkalmas súlycsökkentésre és rehabilitációra. A dunántúli régióban Dombóvár az egyedüli település, ahol egy közel 30 km hosszú túraútvonal van.

  1.   Konda-völgyi tókör -12 km
  2.   Várak útja – 6,5 km
  3.   Nyergesi körutak – 4 km
  4.   Gunarasi Land Art sétaút – 2 km
  5.   Gunarasi körút – 3 km

Kültéri fitness eszközök

Egyre inkább népszerűbbek hazánkban is a szabadban is igénybe vehető fitness eszközök. Ezek egyik sajátos formája a szabad testsúlyos edzésforma, a street workuot. Ennek űzéséhez használható eszköz megtalálható a Szállásréti-tó partján, valamint a Szigeterdőben. Egyéb kültéri fitness parkkal is rendelkezik a város, melyek fellelhető a Szállásréti-tó környékén, Kertvárosban a Szent László Parkban, az Arany János téren, valamint Újdombóváron a VI. utcában. Az itt található eszközök hasizom, hátizom, kar és- lábizom erősítésére szolgálnak, de kerékpár is megtalálható az eszközök között.

Kneipp-ösvény

A Kneipp egy természetgyógyászati jellegű, német nyelvterületeken nagy hagyományokkal rendelkező gyógyhatású eljárás, melyet Sebastian Kneipp fejlesztett ki. Hogy mire is jó? A mezítláb járás során a vérkeringés élénkebbé válik, felfrissíti a szervezetet. Főleg ülő foglalkozásúaknak, fejfájásban szenvedőknek ajánlják. Érrendszerre és idegrendszerre is jó hatással van.

Hol találhat Kneipp ösvényt Dombóváron? Nem kell messzire mennie, hiszen a Szállásréti-tó szomszédságában, a Fogadalmi ligetnél is taposhat egyet! A másik ösvény Gunaras területén, a kemping oldalán található.

Maximum Fitness Club

Edzőtermünkben kardió- és erőgépek sokasága várja a sportolni vágyókat a világszerte népszerű Life Fitness gépekkel és szakképzett teremedzőkkel. Az edzés után karbonszálas turmalinköves infraszaunák,  álló és fekvő szoláriumok, masszázsfotel, valamint flabélos gép biztosíthatja a kikapcsolódást. Az edzőteremben elérhető a Dombóváron egyedülálló E-fit tréning is, amely egy személyre szabott edzésforma, ahol elektromos impulzusok segítségével gyorsítják fel az edzés hatékonyságát, és ezáltal lerövidül az edzésre fordított idő is. Az edzés személyi edző irányításával zajlik. Edzőterem büféjében pedig különböző Biotech, Scitec és Pure Gold táplálékkiegészítők, vitaminok, fehérjeporok kaphatók, továbbá lehetőség van különböző ásványvizek és frissítő italok vásárlására is.

Elérhetőség

Cím: 7200 Dombóvár, Köztársaság u. 10.

Tel.: 06-70/ 420- 5033

facebook.com/maximumdombovar

instagram: maximumdombovar

E-mail: maximumdombovar@gmail.com

Nyitva tartás: H-P: 8:00- 21:00

                                Szo: 8:00- 14:00

                                Vasárnap: Zárva

Árakhttp://www.maximumdombovar.hu/arlista.html

Body Fit Sportcentrum

A Body Fit Sportcentrumban az alábbi szolgáltatások várják: konditerem használat személyi edző segítségével, TRX, spinning, aerobic, squash, Kangoo Jumps. A konditeremben erősítő gépparkkal és szabad súlyok széles választékával nyújtanak lehetőséget a különböző izomcsoportok fejlesztésére.

Scitec, Biotech és Nutriversum táplálékkiegészítők kaphatók.

Elérhetőség

Cím: 7200 Dombóvár, Berzsenyi u. 31.

Tel.: 06-30/ 877- 6300

Facebook: Body Fit Sportcentrum
Instagram: bodyfit_dombvovar

E-mail: kissgyongyi1015@gmail.com

Nyitva tartás: H-P: 8.00- 20.30

                               Szo: 9.00-14.00

                               Vasárnap: Zárva

Árakhttp://bodyfitness.atw.hu/

Z2 CROSS GYM

Z2 CROSS GYM edzőterem olyan egyedülálló eszközparkkal rendelkezik, melyek együtt, egy helyen nagyon ritkán találhatók. Ennek köszönhetően a Dél-Dunántúl legjobban felszerelt funkcionális sport és egészség központja lett. Ezáltal pedig naprakész, változatos lehetőségeket biztosítanak bárki számára, aki sportolni szeretne.

Teljesen kezdőknek

  • Z2 – START program
  • Kezdő kettlebell
  • Jóga

Kezdő sportolóknak:

  • Kezdő crosstraining
  • TRX
  • Start2
  • Jóga
  • Street Workout

Haladóknak és versenyzőknek:

  • Haladó Crosstraining
  • Haladó kettlebell
  • Olimpiai Súlyemelés

Korosztályos edzések:

  • Cross Junior (13-18 éveseknek)
  • Cross Kids (8-12 éveseknek)
  • KSG (3-7 éveseknek)

Ezen kívül lehetőség van személyi edzésre és kiscsoport edzésre is.

Egyéb szolgáltatás: Kinezio Tape ragasztás

Elérhetőség

Cím: 7200 Dombóvár, Petőfi u. 11.

Tel.: 06-30/ 396- 7842

E-mail: z2crossgym@gmail.com

Nyitva tartás:  H-P: 9.00- 12.00 és 15.00- 21.00

Szo-V: Zárva

Árak: https://www.z2crossgym.com/orarendesarak

 

 

 Reméljük felkeltettük érdeklődését és hasznos információkkal szolgálhattunk! Ne késlekedjen, válasszon a felkínált lehetőségek közül egészsége megőrzése érdekében!