fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Államalapítás és az új kenyér ünnepe Dombóváron

Szent István kősziklára építette az országot

Dombóváron az ünnepi megemlékezést és kenyérszentelést az elmúlt évekhez képest sokkal szerényebb körülmények között tartották meg. Az ötven éves jubileumi évforduló miatt több koncertet, nagyobb rendezvényt is terveztek, amelyek a kialakult vírushelyzet miatt elhalasztásra vagy lemondásra kerültek, hasonlóan az augusztus 20-i programokhoz.

Az ünnepi szentmisét dr. Hegedűs János celebrálta, aki Szent István király örökségének jelentőségéről beszélt. Hangsúlyozta, hogy a mai világban még nagyobb jelentősége van a keresztény hit és értékrend felvállalásának. A kenyérszentelésre a Szent István templom előtt került sor augusztus 20-án Dombóváron. Az új kenyeret Pinté Szilárd polgármester szegte meg.

A Dombóvári Mentő Alapítványnak gyűjt a város

A hagyományok szerint a Dombóvár Kenyere idei nyertesének kihirdetésére is sok került. A legtöbb szavazatot az újonnan megalakult Dombóvári Mentő Alapítvány kapta, a szervezet nevében Polonyi Csilla kuratóriumi elnök vette át „stafétabotot” és elmondta, hogy az szervezet azzal a céllal alakult, hogy a dombóvári térségben feladatot ellátó mentősöket támogassa és ezáltal magasabb színvonalon tudják feladataikat ellátni. Az akció értelmében a következő egy évben minden dupla kérges, fél kilós, fehér kenyér árából 15 forint kerül az alapítvány számlájára. A kenyeret a városban a Picipó Kft. boltjaiban, illetve a Betyár Pékségben lehet megvásárolni. Börcsök Izabella adta át a tavalyi nyertes Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar vezetőjének, Kiszler Andrásnak az összegyűlt és a pandémia miatt kiegészítésre szorult támogatást.

Last modified: 2020.09.03.