fbpx

Városunk Dombóvár

ÁROP-1.A.3-2014-2014-0105

ÁROP-1.A.3-2014-2014-0105 

„Térségi esélyegyenlőségi együttműködés a Dombóvári Járásban”

Dombóvár Város Önkormányzata, 22,00 millió forint vissza nem térítendő 100 %-os finanszírozású támogatást nyert el az ÁROP-1.A.3-2014 „Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban” című konstrukció keretein belül, melyből a „Térségi esélyegyenlőségi együttműködés a Dombóvári Járásban” című ÁROP-1.A.3-2014-2014-0105 azonosítószámú projektet valósította meg, melynek keretén belül a résztvevő önkormányzatok közreműködésével elkészült a Dombóvári Járási Esélyegyenlőségi Program.

 

A 2015. április 1-jén indult és 2015. november 30-án befejeződött projekt keretében létrejött egy járási szintű felzárkózási/esélyegyenlőségi kerekasztal, amelyhez a kistérség önkormányzatai közül 14-en csatlakoztak (Attala, Csibrák, Csikóstőttős, Dalmand, Gyulaj, Kapospula, Kocsola, Kurd, Lápafő, Nak, Szakcs, Várong, Kaposszekcső, Jágónak). További együttműködő partner volt a Tolna Megyei Kormányhivatal, a KLIK Dombóvári Tankerülete, a Dombóvár és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás, kisebbségi önkormányzatok, önkormányzati intézmények, civil szervezetek, vállalkozások és különböző felekezetű egyházak is. A felzárkózási kerekasztal munkájának köszönhetően elkészült a Járási Esélyegyenlőségi Program, amelyet önkormányzatok képviselő-testületi határozattal fogadtak el. Ezen kívül a projekt eredménye, hogy kialakításra kerültek a helyi és járási együttműködések, megerősödtek a járáson belüli kapcsolatok, hatékonyabbá vált a kommunikáció és a helyi feladatellátás is, valamint a projekt által létrehozott Esélyteremtő programterv széles körű disszeminációja az önkormányzat által szervezett „roadshow”-k és esélyegyenlőségi worshopokon valósult meg.

A járási együttműködések eredményei és azok hasznosulása mind területileg, mind időbeli szempontból túlmutat a jelen projekten, hiszen a létrehozott szoros együttműködések a projekt megvalósítási idején túl is megmaradnak.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat