fbpx

Városunk Dombóvár

Dombóvár Elismert Közössége Díjban részesített közösség 2020.

Dombóvári Kosárlabda Suli Közhasznú Egyesület

Városunkban 1944-től létezett kosárlabda szakosztály a Dombóvári Vasutas Sport Egyesület égisze alatt. Mivel a kosárlabdasport egyre nagyobb népszerűségnek örvendett, 1968-ban megszületett az utánpótlás csapata, mely 2005-től már egyesületként működik.

A 2010-es év azonban nagy változást hozott, megszűnt az NBI-es felnőtt kosárlabdacsapat, így a Dombóvári Kosárlabda Suli Közhasznú Egyesület lett a sportág egyedüli képviselője városunkban. Az utánpótlásnevelő klub ekkor úgy döntött, hogy felvállalja a felnőtt kosárlabdát is.

Az Egyesület egy új alapelveket dolgozott ki, melynek segítségével mára az egyik legjelentősebb és legsikeresebb sportegyesületté nőtte ki magát városunkban. Ezek az iránytűk a következők: a kosárlabda szeretete, a sportág és Dombóvár iránti elkötelezettség, a szakmailag és emberileg is magas színvonalat képviselő szakemberek kiválasztása és azok folyamatos képzése, a fiatalok magas szintű oktatása és nevelése, a gyerekeknek egy egész életüket végig kísérő szellemiség átadása, a becsületes és a lehetőségeket figyelembe vevő gazdálkodás, a várossal, annak vezetőivel, lakóival, intézményeivel való őszinte és jó kapcsolat kialakítása.

Az elért eredmények széleskörű ismertséget és elismertséget hoztak. A csapatok részt vettek már U11-es, U14-es és U16-os országos döntőkön is. A kadett és junior csapatok folyamatosan a kiemelt bajnokságban, korosztályuk szűk elitjében szerepelnek a legnagyobb kosárlabda akadémiákkal együtt. A szakmai munka nagy elismerése, hogy a Kosársuli játékosokat adott és ad jelenleg is a korosztályos magyar válogatottaknak, emellett több edző is dolgozott már válogatott csapatok mellett is. A férfi NB II. Nyugati csoportjában vitézkedő felnőtt csapat is egyre jobb eredményeket tudhat magáénak, csoportjában egy alkalommal az ország négy legjobb csapata közé is bejutott. A csapat mérkőzéseit rendszeresen több száz szurkoló látogatja, ami ebben az osztályban kiemelkedőnek számít. Az Egyesület körül egy nagyszámú és összetartó közösség alakult ki.

A szervezet eddigi tizenöt éves története alatt igazi értékteremtő munkára törekedett. Célja, hogy a jövőben a kezdetekhez hasonlóan csak az utánpótlással foglalkozzon. Ennek érdekében szerepet vállalt a 2018-ban megszülető Dombóvári Kosárlabda Klub Sport Egyesület megalapításában, mely a tervek szerint a jövőben a felnőtt csapat versenyeztetését vállalja magára.

2020. Dombóvár Elismert Közössége díj

A Dombóvár Elismert Közössége díjjal az a Dombóvár közéletében megbecsülést, tiszteletet kiváltó közösség jutalmazható, amely legalább 5 éve folytatja a város életében meghatározó tevékenységét.A díjat ebben az évben a Dombóvári Kosárlabda Suli Közhasznú Egyesület érdemelte ki a város sportéletében betöltött kiemelkedő szerepe, a dombóvári kosárlabdázás érdekében végzett értékteremtő és sikeres tevékenysége elismeréseként.

Közzétette: Városunk Dombóvár – 2020. szeptember 6., vasárnap
Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat