fbpx

Városunk Dombóvár

Dombóvár ifjúsági díjaiban részesített személyek 2017

Buzánszky Jenő-díj

Fónai Friderika

A Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium végzős diákja személyiségében megtestesíti az „Ép testben ép lélek.” jelmondatot. 2010-től vesz részt a diákolimpia küzdelmeiben kötélugrás sportágban. Azóta minden évben ért el országos helyezést: 2010-ben 12., 2011-ben 8., 2012-ben 7., 2014-ben 6. lett. Teljesítményét 2015-ben és 2016-ban koronázta meg, amikor a diákolimpián mindkétszer 1. helyezést, tehát bajnoki címet szerzett. A sport mellett a tanulást is egyenrangúan fontosnak tartja, kiváló szorgalommal rendelkezik, amelyet az is bizonyít, hogy az utolsó három tanévben kitűnő eredménnyel végzett. Tehetségét a szélesebb közönségnek is bizonyította, legutóbb is szerepet vállalt a gimnázium bemutatkozó műsorában.

 

Ambrus Sándor-díj

Marton Márk

Marton Márk trombitaművész, a dombóvári zeneiskola fennállásának egyik, ha nem a legeredményesebb növendéke. Középiskolai tanulmányait a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte, 2011-óta a Karslruhei Zenefőiskola hallgatója. Fiatal kora ellenére hatalmas szakmai sikereket tudhat magáénak szólistaként és zenekari muzsikusként egyaránt, komoly kamarazenészi és szimfonikus zenekari tapasztalattal rendelkezik. Számos hazai és nemzetközi trombita, illetve rézfúvós versenyen ért el előkelő helyezést, magyarországi és külföldi szólista fellépéseinek felsorolása pedig nagy terjedelmet venne igénybe.

Ahhoz, hogy valaki zeneművészként jól helyt tudjon állni, nem csupán tehetség, hanem hihetetlen mértékű szorgalom, kitartás és alázat is szükségeltetik. Olyan szorgalom, kitartás és alázat, ami nem retten vissza a napi 7-8 órás gyakorlástól, az állandó hajnali keléstől, a fájdalomtól, a kudarctól, de a sikertől sem. Marton Márk személye és munkássága kiemelkedő példa arra, hogy miért érdemes nap mint nap tenni és küzdeni azért, amiben az ember hisz. Példaképként állítható valamennyi dombóvári fiatal elé.

 

dr. Péter Gyula-díj

Ingula Panna Tamara

Panna a Dombóvári József Attila Általános Iskola 7.a osztályos tanulója. Rendkívül szorgalmas, megbízható, tisztelettudó, osztályközösségének értékes tagja, társai számíthatnak rá. Szinte minden tanulmányi területen részt vesz versenyeken, s ezeken szép eredményt ér el. Tehetsége főként a sportban és a matematikában mutatkozik meg. Szorgalma, magatartása példás. Minden tárgyból jeles tanuló.

Néhány eredménye:

A floorball csapat tagjaként többszörös országos döntős, 2016-ban országos 3. helyezett. Atlétikában távolugrásban, egyéni és váltó futásban ért el területi és megyei diákolimpiai előkelő helyezéseket, ahogyan mezei futásban és úszásban is. Országos levelező versenyen dalszövegíró kategóriában harmadik helyezett, valamint különböző területi matematikaversenyek nyertese.

 

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat