fbpx

Városunk Dombóvár

Dombóvár ifjúsági díjaiban részesített személyek 2018.

Buzánszky Jenő-díj

Tóth Dominik

Tóth Dominik városunkban született, jelenleg a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium 7. osztályos tanulója, a Dombóvári Karatesuli tagja. Öt évesen kezdte el a karate tanulását 2010-ben, és hamarosan megmutatkozott óriási tehetsége. Korát meghazudtoló fegyelme és figyelme, valamint rendkívüli szorgalma, akarata és győzni akarása miatt már fiatalon kiváló eredményeket ért el.

Kezdetben kisebb versenyeken, majd később az országos bajnokságokon is kiválóan szerepelt, mely alapján már nemzetközi megmérettetéseken is képviselhette hazánkat.

2014-ben az egri utánpótlás EB-n és a lengyelországi utánpótlás VB-n ért el előkelő helyezéseket. 2015-ben a szerbiai utánpótlás világbajnokságon formagyakorlatban ötödik lett, egyéni küzdelemben pedig aranyérmes. 2016-ban a Magyar Bajnokságon formagyakorlatban és küzdelemben megszerzett elsőségek után a bulgáriai Burgasz településen megrendezésre került utánpótlás világbajnokságon csapat formagyakorlatban második helyezett, egyéni küzdelemben pedig egy hajszálon múlott a címvédés, a döntőben – bírói pontozással – 3:2-re vereséget szenvedve maradt alul.

2017-ben a szerbiai utánpótlás Európa-bajnokságon formagyakorlatban ötödik, egyéni küzdelemben pedig valamennyi ellenfelét legyőzve aranyérmes. A tavalyi hazai utánpótlás világbajnokságon formagyakorlatban kilencedik, egyéni küzdelemben ötödik, a formagyakorlat csapat tagjaként pedig az előző világbajnokságon elért második helyet javítva aranyérmes lett.

Dominik 13 éves korára már kétszeres világbajnoknak mondhatja magát, ami mellett van két VB ezüstérme, és Európa-bajnokságon is állt már a dobogó mindhárom fokán. Kitartása, magatartása, a sporthoz való hozzáállása és elhivatottsága méltó példaként szolgálhat bárki számára.

 

Ambrus Sándor-díj

Sallai Domokos Barna

Az ifjú trombitás zeneiskolai tanulmányait Dombóváron kezdte. Az első két évben Ölveti Gábor, majd a továbbiakban Kiszler

András tanár úr vette át a tanuló irányítását. Oszlopos tagja a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekarnak.

Az eddigi pályafutása alatt rendkívül kimagasló eredményeket ért el:

– 2011-ben és 2013-ban is különdíjban részesült a Tolna Megyei Apró Fúvósok Találkozóján, 2014-ben és 2015-ben a Dombóvári Tücsökzenekar tagjaként az „Év Tücsökzenekari Zenésze”.

– A kaposvári Dél-Dunántúli Regionális Rézfúvós Versenyen 2012-ben az I. korcsoport, 2015-ben a III. korcsoport I. díját érdemelte ki.

– A Szekszárdon megrendezésre kerülő 2014. évi Tolna Megyei Trombitás Napon arany minősítést ért el, és ebben az évben a XIII. Országos Lubik Imre Trombitaverseny II. korcsoportjának I. díját kapta.

2016-ban sikeres felvételt nyert a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolába, dr. Kis András tanár úrhoz. Azóta szintén számos hangversenyen és rendezvényen vett részt zenekari tagként és szólistaként egyaránt.

Korát meghazudtoló zenei érettségről és magabiztosságról árulkodó fellépései, szorgalma és kitartása példaképként állítható minden fiatal számára, és zenei teljesítményével minden bizonnyal még sokáig fogja városunk jó hírnevét vinni világszerte.

 

dr. Péter Gyula-díj

Tóth Dániel

Tóth Dániel 11.b osztályos tanulója a Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumnak, akire tanulmányi- és versenyeredményei, valamint kiváló közösségi munkája okán méltán büszke középiskolája.

Dániel matematika-informatika tagozatra jár, s amellett, hogy kimagasló eredménnyel végzi tanulmányait, minden évben megmérettette magát országos tanulmányi versenyeken, és előkelő eredményekkel öregbítette a dombóvári gimnázium és a város hírnevét. A fiatal gimnazista a kimagasló tanulmányi eredményei mellett kiváló közösségi munkájával is kivívta tanárai és diáktársai elismerését, aktív szereplője az iskolai műsoroknak.

Dániel a következő országos versenyeredményeket érte el:

10. évfolyamon:

– Kitaibel Pál Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny országos 7. hely,

– Ember és Környezete Regionális Környezetvédelmi Verseny csapatban regionális 4. hely

– Kitaibel Pál Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny megyei 3. hely.

11. évfolyamon:

– Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Verseny országos 9. hely csapatban,

– Regionális Olasz Verseny csapatban 1. hely.

Tanulmányai mellett sok időt áldoz a madárvédelemre és madártani ismeretei gyarapítására is.

 

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat