fbpx

Városunk Dombóvár

Dombóvár ifjúsági díjaiban részesített személyek 2022.

Buzánszky Jenő-díj


Horváth Eszter


5 éves korában kezdett úszni Dombóváron. Tehetsége már korán nyilvánvalóvá vált, 2021-ben pedig valósággal berobbant az országos élmezőnybe. Tette ezt egy olyan sportágban, ahol a magyar utánpótlás mezőnye világszinten is elsőrangú.

Már az év első felében rendezett versenyeken is verhetetlen volt, de talentuma a júliusi Cápa Országos Bajnokságon mutatkozott meg igazán. A kéztörését követő harmadik hónapban korosztályának négyszeres magyar bajnoka lett 50 gyors, 100 hát, 200 hát, 200 vegyes úszásnemben, emellett begyűjtött 3 ezüstérmet, valamint bronzéremhez segítette a Dombóvári Sportiskola mix vegyesváltóját.

Az őszi szezonban tovább folytatódott Eszter szárnyalása. Októberben 50 méteres medencében korosztályos országos rekordot úszott 100 méteres hátúszásban. Ilyenre ezidáig még nem volt példa a dombóvári úszás történetében.

November végén a Baján rendezett nemzetközi versenyen Eszter két nap alatt 6 alkalommal úszott rövidpályás magyar országos rekordot több úszásnemben.

A 2021-ben elért eredményeivel 7 versenyszámban is az élen zárt korcsoportjának magyar ranglistáján.

Az úszás mellett a 2021. évben elindult néhány kéttusa versenyen is, ahonnan dobogós helyezésekkel tért haza.

Fiatal kora ellenére érett, profi szellemű úszó, a remények szerint sok örömet fog még okozni a sportbarátoknak.


Kovács Adriána


Adriána Dombóváron született, jelenleg a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium tanulója és a Dombóvári Karatesuli tagja.

A karate tanulását nyolcévesen kezdte el, és hamarosan megmutatkozott rendkívüli tehetsége. Korát meghazudtoló fegyelme és figyelme, valamint páratlan szorgalma, akarata és győzni akarása miatt már fiatalon kiváló eredményeket ért el. Kezdetben kisebb versenyeken, majd később országos bajnokságokon is kiválóan szerepelt, így nemzetközi megmérettetéseken is képviselhette hazánkat.

Adriána 16 éves korára ötszörös világbajnoknak mondhatja magát, ami mellett még van 2-2 világbajnoki ezüst- és bronzérme, továbbá az Európa Bajnokságokon megszerzett 3 első, 2 második és 3 harmadik helyezése is.

Adriána kitartása, magatartása, a sportért való elhivatottsága példaértékű minden fiatal számára.


Zemán Zóra Zoé


Zóra úszóként kezdte sportpályafutását a Dombóvári Sportiskolánál, majd a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesületnél Fazekas Gáspár irányításával a futásban is egyre jobb eredményeket ért el. Így először a kéttusa, a háromtusa, majd az öttusa minden sportágában képezte magát. Kvalitásai, kitartása és kemény munkája révén egyre jobb és jobb eredményeket hozott, és kivívta, hogy országosan is felfigyeljenek a teljesítményére. Emellett a Szent Orsolya Iskolaközpontban a tanulmányait sem hanyagolta el. 2021 májusától a Budapesti Honvéd Sportegyesület Öttusa Szakosztályának igazolt versenyzője, illetve ősztől az Egyesület Vívó Szakosztályát erősíti. A 2021. év szeptemberében kezdődő tanévtől a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium Élsportoló Osztályának tanulója, ahol szintén a legjobbak közé tartozik. Küzdeni akarása, céltudatos gondolkodása kivételes a sportban és a tanulásban egyaránt.


 

Ambrus Sándor-díj

Rákosfalvi Milán István


Milán a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum 9. osztályos harsona szakos tanulója. Művészeti tanulmányait a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Alapfokú Művészeti Iskolája növendékeként kezdte 2015-ben.

Az első hangszere 3. osztályos korában a tenorkürt volt, majd 6. osztályosként harsonára váltott.

Milán több nagyszerű helyi és országos eredményt tudhat magáénak, emellett 2018-ban az év zenekari tagja díjat is megkapta a Tücsökzenekar tagjaként.

A különböző versenyeken való részvételen túl rendszeres fellépője városunk kulturális eseményeinek szólóban, kamarazenei formációkkal és a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar tagjaként egyaránt.

Mindezek mellett kitartó, szorgalmas, lelkes és kitűnő tanuló, remek csapatjátékos.


 

dr. Péter Gyula-díj


Lakatos Lukács


Lukács a 2017/2018-as tanévtől a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium nyolcosztályos tagozatának tanulója, jelenleg kilencedikes.

A kezdetektől megmutatkozott kimagasló intelligenciája, szorgalma, sokoldalúsága. Az alapvető középiskolai követelményeket kiválóan teljesítette, minden eddig lezárt tanév végén kitűnő bizonyítványt szerzett.

Rendkívüli tehetsége matematikából mutatkozott meg leginkább, az elmúlt tanévekben számos egyéni és országos csapatversenyen szerepelt kiváló eredményekkel.

Kvalitásaira országosan is felfigyeltek, évek óta részt vesz a Gondolkodás Öröme Alapítvány által szervezett tehetséggondozó táborokban Budapesten.

Nem csupán a tanulásban jeleskedik, kilencedik éve jár karate edzésekre, s olyan előmenetelt tanúsított itt is, amely kiváló eredménylistát eredményezett. Országos diákolimpián bajnoki címet szerzett, emellett rangos eredményeket érte el szakágában a különböző nemzetközi versenyeken, világbajnokságokon is. 2019-ben méltán nyerte el a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” díjat.

A zene területén is rátermett, kiválóan zongorázik, az elmúlt tanévekben az iskola több rendezvényén bizonyította hangszeres tudását. 10 éve a Dombóvári Belvárosi és Alapfokú Művészeti Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájának lelkes zongora szakos növendéke. Roppant módon szorgalmas, magasan az elvárások felett teljesít.

Sokoldalúsága mellett rendkívül szerény, visszafogott, barátságos személyiség, aki mindenben segít osztálytársainak és egyben példát is mutat nekik.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat