fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Ivanich Antal-díjban részesített szervezet 2017

Viessmann Technika Dombóvár Kft.

Az anyacég – a Viessmann Csoport – a 11 országban található 22 gyártóegységével, a 74 országra kiterjedő értékesítési szervezetével és a 120 kereskedelmi kirendeltségével, összesen 11.500 alkalmazottjával, valamint 2,2 milliárd eurós éves árbevételével a világ egyik vezető gyártója a hatékony fűtési-, hűtési- és ipari hőszolgáltató rendszereknek.

Az egykori Láng Gépgyár, majd a későbbi Uniwatt Kft. Munkás téri telephelyét a pontosan 100 évvel ezelőtt alapított német családi vállalkozás tíz esztendeje vásárolta meg.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. fő profilja mára a lakossági biomassza kazánok előállítása lett, de jelentős az ipari kazánok gyártása is. Az alapítástól fogva folyamatosan fejlődő vállalkozás jelenleg már 260 főt foglalkoztat. Munkavállalóinak többsége helyi és környékbeli, akik az állandó képzési programoknak köszönhetően magasan kvalifikáltak. Az elmúlt években jelentős beruházásokkal megtörtént a régi épületek teljes felújítása, valamint új raktárakkal való bővítése, illetve a géppark modernizálása. A ma 11.000 m2-nyi gyártóterületen működő vállalkozás a város, a megye és a dél-dunántúli régió meghatározó gazdasági szereplőjévé nőtte ki magát az elmúlt egy évtizedben, mely az elért eredményeivel egyre elismertebb a Viessmann Csoporton belül is. Ezt jelzi az, hogy az anyacég más közép-európai üzemeiből számos termék gyártását telepítette át az utóbbi esztendőkben Dombóvárra. A Viessmann Technika Dombóvár Kft. 2007 óta több mint 25.000 db lakossági és 3.000 db-nál is több ipari méretű kazánt állított elő, melyek Európa, Amerika és Ázsia piacain kerültek értékesítésre. Termékei könnyen kezelhetők, hosszú élettartamúak, és megfelelnek a jövő kihívásainak.

Tevékenységének mottója: „Semmi sem olyan jó, hogy ne lehetne javítani rajta!”

A cég alapelvei: innováció, csúcsminőség, komplett termékprogram, agilitás, hatékonyság, tartósság, megbízhatóság, vállalkozói szemlélet. A Kft. DIN EN ISO 9001.2008 minőségirányítási rendszerrel, DIN EN ISO 14001.2015 környezetirányítási rendszerrel és DIN EN ISO 50001.2011-12 energiamenedzsment rendszerrel rendelkezik.