fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Ivanich Antal-díjban részesített szervezet 2018.

Pasha Ipari és Kereskedelmi Kft.

A dombóvári székhelyű cég a francia Chantelle Csoport leányvállalataként működik Magyarországon, immáron 26 éve.

A Chantelle Csoport története 1876-ra nyúlik vissza és kijelölt útja a magas minőségű fehérneműk gyártása és forgalmazása. A cégcsoport folyamatos fejlődését jellemzi, hogy jelenleg minden kontinensen több ezer üzletben megtalálhatóak a termékeik, melyeket több országban (Marokkó, Tunézia, Thaiföld, Vietnám és Magyarország) állítanak elő.

A kezdetekben, a rendszerváltást követő években a dombóvári üzem az egyszerűbb modellek tömegtermelésében jeleskedett. Ez a tendencia az elmúlt években egyre inkább a bonyolult és egyedi fehérneműk technológiai fejlesztésének és gyártásának irányába tolódik el az erős szakmaiságra támaszkodva.

A francia cégcsoport Pasha Kft.-be vetett bizalmát jelzi a Chantal Thomass márka termékfejlesztésének idetelepítése, melynek záloga a munkatársak magas szintű szakmai munkája és tapasztalata, és egyben különleges szerepet biztosít a társaságnak a cégcsoporton belül.

A Pasha Kft-nél jelenleg kb. 250 munkatárs dolgozik. A dombóvári konfekciós üzem gyártási palettáján szerepelnek a különböző típusú melltartók, bugyik, bodyk, fűzők, harisnyatartók, ezen belül is nagy arányt képvisel a Chantal Thomass márka a maga rafináltságával.

A cég éves szinten több százezer készterméket gyárt, árbevétele meghaladja a 2 milliárd forintot, mely jó alapot biztosít a stabil munkavégzéshez, valamint a folyamatos technológiai és szervezeti fejlesztésekhez. Ezen stabilitás Dombóvár város javát is szolgálja, melynek bizonyítékaként az önkormányzat 2017 nyarán stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Kft.-vel. Azóta a cég a várossal, annak vállalkozásaival, intézményeivel szorosabbra fűzte a kapcsolatát, mely példaértékűnek számít a dombóvári gazdasági szereplők között.