fbpx

Városunk Dombóvár

Ivanich Antal-díjban részesített szervezet 2020.

Naszvadi Endre Zoltán egyéni vállalkozó

A nagymamájától örökölt 10 hektáros földön kezdte meg a gazdálkodást az egyetemi évek alatt. Egy évet külföldi gyakorlattal töltött, hogy megismerje a legmodernebb technológiákat. Az egyetem elvégzése után, 2004-ben egyéni vállalkozóként kezdte saját gazdálkodásának fejlesztését. A dinamikusan fejlődő, több cégből álló vállalkozás ma már meghatározó szerepet tölt be Dombóvár gazdasági életében, 30 főt foglalkoztat, illetve 1000 hektáron folytat szántóföldi növénytermesztést.

A mezőgazdasági termelőtevékenység mellett kialakított egy szolgáltató központot, mely a könyvelés, a pályázatírás, a mezőgazdasági szolgáltatások, a gépkereskedelem, a szaktanácsadás, valamint a kutatás és fejlesztés területén is tevékenykedik. Naszvadi Endre tudását és szakmai tapasztalatait mindig megosztotta gazdatársaival. Szívesen segít szakmai kérdésekben, több agrárszervezet – így a helyi földbizottság, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Megyei Igazgatósága, a Dombóvári Gazdakör – vezetésében vállal szerepet.

Kiemelendő a kutatás és fejlesztés területén végzett munkássága, legfőbb kutatási területe a mezőgazdasági növényvédő szerek termelésben való minimális felhasználása és a minél természetközelibb termelés megvalósítása. A projektet egy helyi központ is segíti, amelyet a IX. utca cégén építtetett fel.

A helyi közéletben is aktív szerepet vállal. Meggyőződése mellett mindig kiáll, lehetőségeihez mérten mindent megtesz a város fejlődésének és gazdasági érdekeinek előmozdítása érdekében.

 

Ivanich Antal-díj

Az Ivanich Antal-díjat a dombóvári gazdasági élet kiemelkedő szereplőinek elismerése érdekében alapította a város képviselő-testülete.A mezőgazdaság terén végzett, országos szinten is figyelemre méltó szakmai munkája, valamint a város fejlődésének előmozdításában szerzett érdemei elismeréseként az idei díjazott városunk egyik közismert személyisége, a NEZ Cégcsoport tulajdonosa és vezetője Naszvadi Endre Zoltán.

Közzétette: Városunk Dombóvár – 2020. szeptember 6., vasárnap
Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat