fbpx

Városunk Dombóvár

Ivanich Antal-díjban részesített szervezet 2021.

A fémmegmunkálás terén végzett, nemzetközi szinten megbecsülésnek örvendő tevékenysége, a szakemberképzés érdekében tett erőfeszítései és a város fejlődésének előmozdításában szerzett érdemei elismeréseként a 2021. évi díjazott a város egyik meghatározó vállalkozása, a

Kóré & Társa Vas- és Fémipari Kft.

A vállalkozás 1982-ben kezdte meg működését, akkor még kazánok és könnyű acélszerkezetek gyártásával foglalkozott. 1997-ben egy német partner kérésére kórházi, illetve ápolási ágyak gyártásába kezdtek egészen 2002-ig. Ekkor azonban a német partner csődbe ment, a vállalkozást is majdnem magával rántva. A meglévő tartalékjainak, a gyors piackutatásnak és a partnerszerzésnek köszönhetően 3 kritikus év után megerősödve álltak talpra.

Ezután bővítették tevékenységüket a nemzetközi fuvarozás területére, valamint tanulók képzésével is elkezdtek foglalkozni.

A családi vállalkozás létszáma jelenleg 25 fő, és folyamatosan fejlesztik a termelőeszközöket, illetve szakember állományukat is.

A vezetők maguk is példaként állhatnak a náluk tanuló több tucat diák felé.

Értékrendjük példa abban a tekintetben is, hogy mindig támogatták Dombóvár város rendezvényeit, közintézményeit, iskoláit, illetve a helyi sportegyesületeket a TAO támogatási rendszer lehetőségeit kihasználva. A fentieken túl a szakemberképzésben is jelentős szerepet vállalnak.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat