fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Ivanich Antal-díjban részesített szervezet 2022.

A minőségi lakásállomány gyarapításáért tett erőfeszítései, az önzetlen társadalmi szerepvállalása és a város fejlődésének előmozdításában szerzett érdemei elismeréseként a 2022. évi díjazott a

Kövécs 2002 Kft.

A Kövécs-család vállalkozói múltja a mezőgazdaság területére nyúlik vissza, a 90-es évek elején Dalmandon vásároltak termőföldeket, ahol azóta is ezzel foglalkoznak.

A családfő, Kövécs Gyula felismerte, hogy a fiatalok önálló életkezdését, valamint a dombóvári családok lakásproblémájának megoldását minőségi kínálat megteremtésével tudja segíteni városunkban. Színvonalas, modern, a mai kor követelményeinek megfelelő lakásokat építettek és adnak bérbe, melyek igen kedvező alternatívát kínálnak a helyi lakáspiacon az itt élők, illetve letelepedni kívánók számára. A Berzsenyi utcában épült hajlékok legfőbb vonzereje, hogy a kivitelezés során alkalmazott innovatív technológiáknak és megoldásoknak köszönhetően sokkal gazdaságosabban lehet őket fenntartani. Ez a környezettudatos szemlélet nagyban illeszkedik a helyi klímastratégiai célok megvalósításához. Az építkezés során elsődleges céljuk volt, hogy ne lakásokat, hanem igényes otthonokat hozzanak létre, olyanokat, amelyekben az építtető társaság vezetői és tulajdonosai is szívesen élnének.

A vállalkozáson keresztül Kövécs família támogatja a helyi civil és sportélet szereplőit is, ahol tudnak, segítenek, önzetlen társadalmi szerepvállalásuk kiemelkedő.