fbpx

Városunk Dombóvár

Ivanich Antal-díjban részesített szervezet 2023.

A város gazdasági életében betöltött meghatározó szerepe, a csavar- és kötőelemgyártás terén végzett sikeres tevékenysége és a társadalmi szerepvállalása elismeréseként a 2023. évi díjazott aPÖMAX Kft.
A Pömax Kft 1992. április 30-án került alapításra, a termelő tevékenységét 1993. január 2-ától végzi, azóta is folyamatosan a Borsos Miklós (2015-ig Udvari Vince) utca 2. szám alatti telephelyén, a korábbi Csavaripari Vállalat műhelycsarnokaiban. Az ingatlan a 2019 szeptemberében létrehozott Tüskei Ipari Park részét képezi. A társaság fő tevékenysége a kezdetektől fogva a csavar-, illetve kötőelemgyártás az éppen aktuális korszak igényeinek szem előtt tartása mellett. A kezdeti 4 fő alkalmazotti létszám napjainkra 40 főre emelkedett, a munkavégzésre használt ingatlanok, műhelyek alapterülete pedig 150 m2-ről 5200 m2-re.


A cég működésének kezdete óta meghatározó résztvevője a helyi ipari tevékenységeket folytató ágazatnak. Aktív, konstruktív szakmai kapcsolatot ápol a városban működő, szintén fémipari termelést folytató gazdálkodó szervezetekkel.


A partnerek, megrendelők növekvő igényeinek kielégítése, emellett a dolgozók komfortos munkakörülményeinek megteremtése folyamatos, innovatív fejlesztést igényel. Legutóbb 2019-ben valósult meg jelentős fejlesztés pályázati támogatással, amely az energiahatékonyságra, megújuló energiaforrások hasznosítására irányult.


A megrendelők tábora széleskörű, az egyéni vállalkozóktól kezdve a belföldi és külföldi multinacionális vállalatokig foglalnak helyet a palettán.


Több, mint 10 éve működik együtt a Presidium Közhasznú Egyesülettel, munkavégzési lehetőséget biztosítva a városunkban élő megváltozott munkaképességű személyeknek.


A cég ügyvezetője Pölöske Károly alapító tagja a Dombóvári Vállalkozók Egyesületének, aktívan fegyelemmel kíséri a várost érintő gazdasági folyamatokat.


Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat