fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Dombóvár Város Önkormányzatának szociális szolgáltatástervezési koncepciója

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szoctv.) értelmében a legalább kétezer lakosú települési önkormányzat a településen élő szociálisan rászorult személyek részére biztosítandó szolgáltatási feladatok meghatározása érdekében szolgáltatástervezési koncepciót készít.

A koncepció elkészítésének kötelezettsége 2001-ben került be az önkormányzati fenntartók feladatai közé, a határidő 2004. december 31-e volt. Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 118/2004. (V. 24.) Kt. számú határozatával fogadta el először a szociális szolgáltatástervezési koncepcióját. Ennek első felülvizsgálatára 2006-ban került sor, azóta újabb felülvizsgálat nem történt. Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 17/2015. (I. 29.) számú határozattal elrendelte a szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálatát új koncepció elkészíttetésével szociálpolitikai szekértő bevonása révén.

A szolgáltatástervezési koncepciót az önkormányzat az elfogadást megelőzően véleményeztette az intézményvezetőkkel és a nemzetiségi önkormányzattal. Az új koncepciót a dombóvári képviselő-testület 2015. október 26-i rendes ülésén fogadta el a 426/2015. (X. 26.)Kt. határozattal.