fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi általános választása

Magyarország köztársasági elnöke 2019. október 13. napjára tűzte ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi általános választását, amely napon öt évre választották meg Dombóvár polgármesterét és tizenegy önkormányzati képviselőjét. A képviselő-testület tagjainak számát a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választása évének január 1-jei lakosságszáma alapján kell meghatározni. Dombóvár lakosságszáma meghaladja a 10 ezer főt,  így a képviselők vegyes választási rendszerben – egyéni választókerületben és kompenzációs listán – jutnak mandátumhoz. Az egyéni választókerületekben nyolc, a kompenzációs listáról három képviselői mandátum volt megszerezhető.

 

A választás napján a szavazásra jogosult választópolgárok száma Dombóváron 15.545 fő volt, a szavazóhelyiségekben 8.112 fő járult az urnákhoz, így a jogosultak 52,18%-a élt szavazati jogával. Dombóváron mind a polgármester, mind az önkormányzati képviselők választása eredményes volt. A polgármester-választást Pintér Szilárd, a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltje nyerte meg, aki főállású polgármesterként került megválasztásra. Az egyéni választókerületekben a következő választópolgárok szereztek egyéni képviselői mandátumot, valamennyien a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltjeként:

 01. számú választókerület:
 Bogdán László
 02. számú választókerület:
 Tobak Gábor László
 03. számú választókerület:
 Dr. Németh Tímea
 04. számú választókerület Futó Péter
 05. számú választókerület:
 Tóth Zoltán Géza
 06. számú választókerület:
 Horváth József Lászlóné
 07. számú választókerület:
 Kiss Balázs László
 08. számú választókerület:
 Gyarmatiné Kiss Éva Andrea

Az egyéni választókerületekben mandátumot nem eredményező szavazatok a kompenzációs listákon töredék szavazatokként kerültek beszámításra. A Természetesen Dombóvár Közéleti Egyesület listájára 2.773 szavazat került, így mind a három kompenzációs listás mandátumot ennek jelölő szervezetnek a jelöltjei kapták, mégpedig Kiss Béla József, Szabó Loránd és Tigelmann Péter.

Dombóvár Város Helyi Választási Bizottsága

A bizottság tagjai:

Választott tagok:

  • Illés Lászlóné elnök
  • Kovácsné Lébényi Klára elnökhelyettes
  • Gáborné dr. Belt Éva

Megbízott tagok:

  • Krauss Péter, a Természetesen Dombóvár Közéleti Egyesület megbízásából
  • Dr. Schmieder Ibolya Mária, a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt megbízásából

Dombóvári Helyi Választási Iroda

A választási iroda vezetője: dr. Szabó Péter Gyula jegyző