fbpx

Városunk Dombóvár

DARK – Dombóvári Akcióterületi Rehabilitáció Kakasdomb-Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területen

DARK – Dombóvári Akcióterületi Rehabilitáció Kakasdomb-Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területeken

 

A projekt célja a Kakasdomb-Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területen telepszerű körülmények között élők életkörülményeinek javítása, a hátrányos helyzetűek alapvető szociális készségeinek erősítése a leszakadó városrészen koncentráltan megnyilvánuló társadalmi-fizikai-gazdasági problémák komplex módon való kezelése a területen élők társadalmi integrációjának elősegítése érdekében.

 

Kedvezményezett neve: Dombóvár Város Önkormányzata

A projekt azonosító száma: TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00004

A projekt címe: DARK – Dombóvári Akcióterületi Rehabilitáció Kakasdomb-Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területeken

A szerződött támogatás összege: 303.195.175.- Ft

A támogatás mértéke (intenzitás): 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.15

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja a Kakasdomb-Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területen telepszerű körülmények között élők életkörülményeinek javítása, a hátrányos helyzetűek alapvető szociális készségeinek erősítése, a leszakadó városrészen koncentráltan megnyilvánuló társadalmi-fizikai-gazdasági problémák komplex módon való kezelése a területen élők társadalmi integrációjának elősegítése érdekében.

A projekt keretében 11 db önkormányzati tulajdonú szociális bérlakást újíttat fel az Önkormányzat.

Infrastrukturális beruházásként összekötő út épül a Deák Ferenc utca és az Arany János tér között, az Arany János tér rekonstrukciójának 1. üteme keretében járdaépítés és térburkolás valósul meg, közösségi nyitott tér kerül kialakításra a volt népkonyha helyén, valamint közösségi szőlészeti bemutató és oktató központ kerül kialakításra az Erzsébet u. 16. sz. alatt.

Eszközbeszerzés keretében felnőtt játszótér létesül az elkészülő közösségi nyitott téren, 16 db térfigyelő kamera kerül telepítésre, emellett beszerzésre kerülnek a közösségi szőlészeti központ épületébe a tevékenységhez szükséges szőlészeti, borászati eszközök, valamint az épület is berendezésre kerül bútorokkal, konyhai és informatikai eszközökkel.

Jelen infrastrukturális beavatkozást a társadalmi hátrányok kompenzálását célzó szociális, oktatási, foglalkoztatási, egészségügyi, közösségfejlesztési, antidiszkriminációs és közbiztonsági programok egészítik ki, amelyek a TOP-5.2.1 intézkedés keretében valósulnak meg.

A projekt eredményeként javulnak a hátrányos helyzetű lakosság életkörülményei, ezáltal segítve a társadalmi kohéziót az épített környezet minőségi megújításával és a felzárkóztatásra irányuló komplex tevékenységekkel.

Last modified: 2022.05.11.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat