fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

A városháza épületének energetikai korszerűsítése Dombóváron- TOP-3.2.1-16-TL1-2018-00020

Dombóvár Város Önkormányzata sikeresen pályázott, aminek köszönhetően 2019-ben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén támogatást nyert a városháza épületének (Dombóvár, Szabadság u. 18. hrsz 2.), energetikai korszerűsítésére. A támogatási kérelmet az önkormányzat a Dombó-Land Térségfejlesztő Kft-vel konzorciumban nyújtotta be.

 

 

 

 

 

 

 

A 2019. április 25-i támogatói döntés értelmében összesen 101 938 703 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a konzorcium a pályázati cél megvalósításához. Az elnyert támogatás mértéke: 100 %.

 

 

 

A projekt keretében felújításra kerül a városháza épülete. Megtörténik a külső határoló szerkezetek teljes szigetelése, a magastető és a pincefödém szigetelése, illetve kedvezőbb hőenergetikai jellemzőkkel bíró nyílászárókra cserélik az épület elavult nyílászáróit. Akadálymentesítésre kerül a főbejárat, illetve akadálymentes mosdó épül. A beruházás kiterjed a meglévő hűtő-fűtő berendezések cseréjére, illetve újak elhelyezésére. A projekt részét képezi továbbá a megújuló energia hasznosításának jegyében, napelem park kialakítása az épület tetején.

 

 

 

A fejlesztés megvalósításának eredményeként jelentősen csökken az épület fenntartási költsége, miközben mind az ott tartózkodók komfortérzete, mind az adott épület élettartama jelentősen növekszik. A fejlesztés hatására az épület külső energiaigénye közel nulla lesz.

 

 

 

A munkálatokkal járó kellemetlenségek miatt az Önkormányzat a lakosság türelmét kérik.

Last modified: 2020.09.08.