fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Mászlony – Oázis az agrársivatagban

A projekt célja a Mászlony szegregátumban telepszerű körülmények között élők életkörülményeinek javítása, a hátrányos helyzetűek alapvető szociális készségeinek erősítése a leszakadó városrészen koncentráltan megnyilvánuló társadalmi-fizikai-gazdasági problémák komplex módon való kezelése a területen élők társadalmi integrációjának elősegítése érdekében.

 

Kedvezményezett neve: Dombóvár Város Önkormányzata

A projekt azonosító száma: TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00002

A projekt címe: Mászlony – oázis az agrársivatagban

A szerződött támogatás összege: 152.478.246.- Ft

A támogatás mértéke (intenzitás): 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.02.28.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja a Mászlony szegregátumban telepszerű körülmények között élők életkörülményeinek javítása, a hátrányos helyzetűek alapvető szociális készségeinek erősítése, valamint önszerveződésre, stratégiai jövőformálásra képes helyi és térségi közösségek kialakítása. További cél a leszakadó városrészen koncentráltan megnyilvánuló társadalmi-fizikai-gazdasági problémák komplex módon való kezelése a területen élők társadalmi integrációjának elősegítése érdekében. A projekt indokoltsága a szegregált terület jelenléte, a kedvezőtlen demográfiai helyzet, az alacsony iskolázottság, a tartós munkanélküliség magas szintje, az alacsony társadalmi státusz és az erősen leromlott környezet.

A projekt keretében 3 db önkormányzati tulajdonú szociális bérlakást újíttat fel az Önkormányzat.

Infrastrukturális beruházásként a Dombóvár-Mászlony Pacsirta utcától induló belterületi gyűjtőútja a róla leágazó Fecske, Fülemüle, Cinege utcákkal együtt szilárd burkolatot kap.

Kialakításra kerül egy többfunkciós épület, illetve telek, ahol a családsegítő és szociális munkás iroda mellett helyet kap egy szociális blokk, egy közösségi helyiség számítógépekkel, az épülethez tartozó telken pedig játszótér és nyitott közösségi tér kerül kialakításra.

Jelen infrastrukturális beavatkozást a társadalmi hátrányok kompenzálását célzó szociális, oktatási, foglalkoztatási, egészségügyi, közösségfejlesztési, antidiszkriminációs és közbiztonsági programok egészítik ki, amelyek a TOP-5.2.1 intézkedés keretében valósulnak meg. A projekt eredményeként javulnak a hátrányos helyzetű lakosság életkörülményei, ezáltal segítve a társadalmi kohéziót az épített környezet minőségi megújításával és a foglalkoztatásra, az oktatásra, az egészségügyre, a szociális szolgáltatásokra, a közösségfejlesztésre, a közbiztonságra és az elkülönülés megszüntetésére irányuló komplex tevékenységek által.

A projekt eredményeként javulnak a hátrányos helyzetű lakosság életkörülményei, ezáltal segítve a társadalmi kohéziót az épített környezet minőségi megújításával és a felzárkóztatásra irányuló komplex tevékenységekkel.

 

Letölthető:

BEFEJEZŐDÖTT A „MÁSZLONY – OÁZIS AZ AGRÁRSIVATAGBAN” CÍMŰ PÁLYÁZAT
MEGVALÓSÍTÁSA (Záró sajtóközlemény)

 

Last modified: 2023.05.30.