fbpx

Városunk Dombóvár

Szeptember utolsó napján ülésezett Dombóvár testülete

A Német Házban tartotta rendes ülését a képviselő-testület Dombóváron, huszonkét napirendi pontot tárgyaltak. Döntött a grémium arról, hogy október 1-jével a Dombóvári Városgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi a közterületek fenntartásával összefüggő településüzemeltetési feladatokat. Fontos lépést tettek ismét a városvezetők a járásszintű együttműködés irányába. 2021. január 1-jétől az önkormányzat kötelező feladatát képező családsegítés, a gyermekjóléti szolgáltatás és a házi segítségnyújtás a Dombóvári Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás és az általa fenntartott intézmény, azaz a Dombóvári ESZI fogja végezni. Ezt a napirendet elfogadta Dombóvár és korábban döntést hozott erről a többi érintett település is.

Elfogadták a Dombóvári Trianoni Emlékbizottság kezdeményezését, így Gyár utca-Kölcsey utca-Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében található közterület a Nemzeti Összetartozás tere elnevezést fogja viselni.

Majd a Tinódi Ház előtti tér átalakításával kapcsolatban is megszavazták a javaslatot a képviselők. A Makovecz Alapítvány és Dombóvár Város Önkormányzata között egy hosszabb távú együttműködés indulhat el a közeljövőben, amelynek célja, hogy a Tinódi Ház előtti közterület Makovecz Imre építész, illetve alkotótársai által 1986-ban készített építészeti és képzőművészeti terv szerinti kialakítását a központi költségvetésből nyújtott támogatás segítségével megvalósuljon.

A gimnázium előtti parkoló építésével kapcsolatban több kérdés is tisztázásra szorult, mivel a kampány időszakban elindult a kivitelezés, de elfogadható érdemi munka nem történt. Az új városvezetés egyeztetett a hatóságokkal majd újra elindította a folyamatot. Szeptember végén lezárult az ajánlatkérési szakasz és a képviselő-testület kiválasztotta a kivitelezőt, a munkálatok októberben elkészülnek.

Last modified: 2020.10.02.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat