fbpx

Városunk Dombóvár

Megújultak a városi civil- és sportszervezetekkel való együttműködés keretei

2020. október 1-jétől a sporttevékenységet nem végző civil szervezetek részvételével a Civil Fórum helyett a Dombóvári Civil Szövetség működik, a sportszervezetek számára pedig egy másik különálló, konzultatív és javaslattevő grémium – a Dombóvári Sportszövetség – biztosít lehetőséget az együttműködésre és érdekeik közös kifejezésére. Mindkét városi szövetség célja a tagjainak informálása és összefogása, illetőleg a társadalmi szerepvállalásuk erősítése. 2021-től mind a civil keretből, mind a sportkeretből az a szervezet részesülhet önkormányzati támogatásban, amely tagként részt vesz az érintett szövetség munkájában. A Civil Szövetség tevékenységének szervezését és koordinálását a Civil Tanács, míg a Sportszövetségét a Sporttanács végzi. Mindegyik tanács öt-öt főből áll, tagjait az adott szövetség választja meg titkos szavazással három évre a tagszervezetek által jelölt személyek közül.

Mindkét szövetség akkor tölti be rendeltetését, ha minél több városi szervezet részt vesz benne, ezért szükséges a tagsági kör kialakítása. Amennyiben ez tisztázott, akkor fog sor kerülni mindkét szövetség esetében külön-külön az alakuló ülés összehívására, amelyen elfogadásra kerül a szövetségek szervezeti és működési szabályzata, illetve a tagok megválasztják a tanácsok elnökét és tagjait.

A szövetségekbe való jelentkezésre külön adatlapok szolgálnak, amelyek szerkeszthető formában letölthetők az önkormányzat honlapjáról, a Lakóhelyünk/Civil szervezetek, illetve a Lakóhelyünk/Sportszervezetek menüpontból.

A kitöltött és aláírt dokumentumokat a dombóvári Városházára (Szabadság utca 18.) kell eljuttatni. Az alakuló ülések november végére tervezett összehívására tekintettel az október folyamán a szervezetek részére kiküldött nyilatkozatok visszaküldésére 2020. november 10. napja lett megjelölve, de mindegyik városi szövetséghez a későbbiek során is bármikor csatlakozni lehet.

Dombóvár Város Önkormányzata

Last modified: 2020.10.16.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat