fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Veszélyhelyzetet hirdetett ki Magyarország Kormánya

Magyarország Kormánya a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére november 4-től ismét veszélyhelyzetet hirdetett ki.

Az eddigi védelmi intézkedések – különösen a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése – mellett

  • november 5-től kijárási korlátozás áll fenn éjfél és reggel 5 óra között, amikor is mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni, és azt csak a kormányrendelet szerinti kivételes esetben hagyhatja el,
  • tilos olyan zenés rendezvényt tartani, amelyen a részvétel nem kötődik megváltott ülőhelyhez,
  • az egyéb kulturális programokon, továbbá a sportrendezvényeken pedig be kell tartani az előírt 1,5 méteres távolságot és az ülőhelyfoglalási szabályokat.

Városunkban a Földi István Könyvtár, a Helytörténeti Gyűjtemény, a Szuhay Sportcentrum és a Tinódi Ház nyitva áll a várospolgárok számára a korlátozások betartása mellett. A helyi autóbuszközlekedés menetrendjében nincs változás, a Dombóvári Termelői Piac látogatható, de kérem, hogy ott és a hétvégi vásáron is viseljenek maszkot, illetve lehetőség szerint tartsanak megfelelő távolságot.

A dombóvári önkormányzat a 65. életévét betöltött, valamint a mozgásukban korlátozott és otthonukban egyedül élő 65 év alatti dombóváriak számára továbbra is segítséget nyújt a bevásárlási teendőkben, a gyógyszerek kiváltásában, valamint a postai csekkek befizetésében a Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény közreműködésével. Az erre irányuló igényt a munkaidőben ingyenesen hívható 06-80-204-445-ös telefonszámon lehet folyamatosan jelezni.

Kérjük és köszönjük együttműködésüket a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedések végrehajtásában.

Last modified: 2020.11.05.