fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Együttműködés a gazdátlan kutyusokért

Örömteli, hogy Dombóváron egyre többen érzik azt, hogy segíteniük kell és időt, energiát nem sajnálva tesznek egy-egy jó ügyért, jelen esetben a gazdátlan kutyák elhelyezése érdekében, körülményeik javításáért.

Sabine Thümmig a TIN egyesület vezetője 2011 augusztusában járt először Dombóváron a „Tierheimleben in Not“ német egyesület képviseletében. Látogatásának célja a segítségük felajánlása volt a városi gyepmesteri telepen tapasztalható körülmények javítására vonatkozóan. Egy évvel később Dombóvár Város Önkormányzata megvásárolt egy területet, ahol önkéntesek segítségével és az egyesület anyagi támogatásával megépültek az első új kennelek. A kutyák etetését és gondozását a helyi HELP! Egyesület vállalta fel. Rövid időn belül bizonyossá vált, hogy az apró boxok és a felépített kennelek mellé újabbakra lesz szükség. Németh Pál, aki sok éve segíti a német egyesület magyarországi munkáját, mozdította el a holtpontról a fejlesztési elképzeléseket. Az első egyeztetés után aztán dr. Németh Tímea alpolgármester vette kézbe a helyi szervezést rendkívül hatékonyan.
Az elmúlt években a gyepmesteri telepen a gazdátlan kutyák elhelyezése rendkívül rossz körülmények között valósult meg, a kennelek túl kicsik és elhasználtak voltak. Az utóbbi időben pedig több közülük használhatatlanná is vált, mivel azokat a kutyák és patkányok szétrágták, így ez a helyzet mielőbbi megoldást kívánt – osztotta meg korábbi tapasztalatait dr. Németh Tímea alpolgármester. Mindig szívügyemnek tekintettem az elhagyott állatok sorsának javítását, ennek okán igyekeztem a TIN német egyesület új kennelek építésére irányuló kezdeményezésének megvalósulását elősegíteni. Az önzetlen felajánlások és az összefogás eredményeképpen még év végig tizenkét új kennel épül meg a dombóvári gyepmesteri telepen. A beruházás értéke közel ötmillió forint, de köszönhetően a munkálatokat végző és az anyagokat biztosító helyi és környékbeli vállalkozásoknak, azt sikerül 3,5 millió forintos költségvetésből megvalósítani. Ebből 1,8 millió forintot biztosított a németországi TIN egyesület, a fennmaradó összeget pedig egy magát megnevezni nem kívánó magánszemély nagylelkű adománya fedezte – tájékoztatott az alpolgármester.
Mindenkinek hálás köszönettel tartozom, aki a jó ügy mellett bármilyen formában kiállt. Ezúton és külön is szeretnék ismételten köszönetet mondani a következő támogatóknak: Schreiber Kft. (Nagyberki), Papp Róbert egyéni vállalkozó (Dombóvár), KO-KO Beton Kft. (Dombóvár) Web-Épker Kft. (Dombóvár), MAGNET Kft. (Mágocs), Dombóvári Városgazdálkodási Nonprofit Kft., Naszvadi Endre Zoltán egyéni vállalkozó (Dombóvár), Fabak Kft. (Nagykanizsa) és Dunai József (Dombóvár). Köszönettel tartozom még Dombóvár Város Önkormányzatának és Pintér Szilárd polgármesternek, aki a sikeres megvalósítás érdekében minden kérés esetén segítőkész, rugalmas volt.

A szervezők és támogatók bíznak a további sikeres együttműködésben.

Last modified: 2020.11.30.