fbpx

Városunk Dombóvár

Advent múlik, tél szökik rügy fakad – ki az aki otthon marad? TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00125

Dombóvár Város Önkormányzata sikeresen pályázott, aminek köszönhetően 2020-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén támogatást nyert hagyományőrző rendezvényeinek lebonyolítására és a rendezvények megvalósításához szükséges eszközök beszerzésére.

A 2020. június 05-i támogatói okirat értelmében összesen 14 600 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a pályázati cél megvalósításához. Az elnyert támogatás mértéke: 100 %.

A projekt célja olyan hagyományőrző és új rendezvények lebonyolítása, melyek lehetőséget biztosítanak az élményközpontú közösségi élet kialakítására. A rendezvények fókuszában minden esetben a fizikai és szellemi egészség megőrzése áll. A projekt során olyan visszatérő, figyelemfelhívó rendezvények kerülnek megvalósításra, mint a „Negyedik láng” verseny- és élményfutás, a Téltemető túra és a Gyümölcsérlelő terepkerékpár verseny a Nyergesben. A fejlesztés részét képezi továbbá a rendezvények lebonyolításához szükséges technikai infrastruktúra biztosítása.

A fejlesztés megvalósításának eredményeként olyan programok valósulnak meg, melyek közösségfejlesztő, kulturális, egészségmegőrző és szemléletformáló céllal fogják össze a helyi lakosságot.

 

LEZÁRULTAK A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00125 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PÁLYÁZAT PROGRAMJAI

 Dombóvár Város Önkormányzata 14 600 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében, TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00125 azonosítószámú és „Advent múlik, tél szökik, rügy fakad – ki az, aki otthon marad?” című pályázata kapcsán. A projekt 2020.11.30-án zárult.

A pályázat keretében több rendezvény és a rendezvények lebonyolítását segítő eszközbeszerzés valósult meg. Az igen magas részvételi arányú 4. Láng verseny- és élményfutás, illetve a szintén már hagyományokkal rendelkező Téltemető túra is nagy sikert aratott a résztvevők között. Hagyományteremtő céllal került első ízben megrendezésre a Nyergesben a terepkerékpár verseny és a nyitott pincék program. A projekt részét képezte több olyan eszköz beszerzése is, melyek nemcsak e három rendezvény, hanem számos jövőbeli esemény lebonyolítását segítik majd.

Last modified: 2023.05.11.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat