fbpx

Városunk Dombóvár

Az új célok megvalósításával nő a Városgazdálkodási NKft. térségi szerepvállalása

Az idei évben induló START munkaprogram összeállítása során Dombóvár Város Önkormányzata és a Dombóvári Városgazdálkodási NKft. hosszú távú fejlesztési elképzeléseket rögzítő gazdasági programokat határoztak meg. Figyelembe vették a decemberben elfogadott „Városrendezés, városüzemeltetés” fejezetében leírt prioritási célokat, mint környezet- és természetvédelem, a faállomány felülvizsgálata, infrastruktúra-fejlesztések. Két olyan célt határoztak meg, amelynek köszönhetően nagymértékben megnövekszik a Dombóvári Városgazdálkodási NKft. térségi szerepvállalása a jövőben.

A korábbi mezőgazdasági program helyén kerül kialakításra a Radnóti utcában található egy hektáros földterületen az a növény és csemetekert, amellyel évtizedekre meghatározhatják a városképet. A kert jövőbeni fejlesztésével lehetőség lesz a város virágosítási igényeinek kiszolgálására és egyes növényfajainak az előállítására is. Szeretnék, hogy a program a következő években odáig fejlődjön, hogy akár a térség települései is profitálhassanak belőle.

Ugyancsak a hosszú távú feladatellátás és költséghatékony fejlesztések miatt indult az elmúlt évben a térkőgyártás, és örömteli, hogy az önkormányzati cég új buszvárók gyártásába kezdett. Április végéig két ütemben a város területén húsz, új buszváró kerül elhelyezésre, amely vagy a régi, elavult beállók helyére kerül beépítésre, vagy régi hiányt fognak pótolni.

Last modified: 2021.02.11.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat