fbpx

Városunk Dombóvár

Szigorítások a maszkhasználatban Dombóváron!

A védelmi intézkedések helyi vonatkozásai kapcsán az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

  • A kormányrendelet felhatalmazása alapján a polgármester rendelkezhetek azokról a város belterületén elhelyezkedő közterületekről és egyéb nyilvános helyekről, ahol kötelező a maszk viselése. A tömegközlekedési fel- és leszállóhelyeken – a buszmegállók, a buszvárók, a buszpályaudvarok és a vasútállomások területén – , Dombóvári Termelői Piac és a Dombóvári Országos Kirakodóvásár területén, valamint a dombóvári nevelési, oktatási intézmények, egészségügyi intézmények, gyógyszertárak és a posták bejáratától számított 25 méteres területen belül kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkot hordani március 3-a reggel 5 órától.
  • A következő üzletek és intézmények közforgalom számára nyitva álló, valamint közterületeken található parkolókban kötelező a maszkhasználat: Spar szupermarket (Dombóvár, Hunyadi tér 23., Napsugár áruház (Dombóvár, Hunyadi tér 1.), Penny Market áruház (Dombóvár, Teleki u. 19-23.), Lidl áruház (Dombóvár, Kórház u. 55.), Tesco hipermarket (Dombóvár, Köztársaság u. 7.), Kórház (Dombóvár, Kórház u. 39-41.), Arany János tér, Vasútállomás.
  • A városban kijelölt kutyafuttatók zárva tartanak!
  • A Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ (művelődési ház, könyvtár, múzeum) nem látogatható.
  • A Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalt indokolt esetben, előzetes időpontfoglalással lehet személyesen felkeresni a közzétett ügyfélfogadási időben. Az ügyintézésre elsődlegesen telefonon és az elektronikus kapcsolattartási formákon van lehetőség.
  • Az Ujvári Kálmán Sporttelep (volt DIS), a Farkas Attila Uszoda és a Szuhay Sportcentrum használata csak a versenyszerűen sportolók számára megengedett az érintett sportszervezetekkel együttműködve.
  • A dombóvári önkormányzat a 65. életévét betöltött, valamint mozgásukban korlátozott és otthonukban egyedül élő 65 év alatti dombóváriak számára változatlanul segítséget nyújt a bevásárlási teendőkben, a gyógyszerek kiváltásában, valamint a postai csekkek befizetésében a Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény közreműködésével. Az erre irányuló igényt a munkaidőben ingyenesen hívható 06-80/204-445-ös telefonszámon lehet folyamatosan jelezni.

 

Last modified: 2021.03.03.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat