fbpx

Városunk Dombóvár

Koszorúzás a Szigeterdőben és a Petőfi téren

Százhetvenhárom éve ezen a napon megmutatkozott a „Márciusi ifjak” hazaszeretete, szabadságvágya. Március 15-én mindenki megemlékező kokárdát tűz a ruhájára. Ez a hagyomány a francia forradalom nyomán keletkezett, az 1848-as magyar szabadságharcosok viseltek először nemzeti színű szalagot.

Idén a nemzeti újrakezdés évében különösen fontos az összetartás, hiszen elengedhetetlen az újrakezdéshez az emberek közötti kohézió, különös tekintettel arra, hogy mikor végül megszabadulunk a vírusjárványtól és újra visszatérhet az életünk a normális mederbe, mindennél nagyobb szükség lesz erre.
Bár a jelenlegi állapot elválaszt minket térben, nem tudunk együtt ünnepelni, de hisszük, hogy lélekben mindnyájan együtt vagyunk. Méltóságteljes emlékezést, nyugalmat és az egymásra való odafigyelés jegyében telő Nemzeti ünnepet kívánunk mindenkinek!
A Szigeterdőben koszorút helyezett el Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Horváth Józsefné és Gyarmatiné Kiss Éva önkormányzati képviselők, illetve Pintér Szilárd polgármester, Dr. Németh Tímea és Kerényi Zsolt alpolgármesterek.

A Petőfi szobornál Pintér Szilárd polgármester, Futó Péter és Kiss Balázs önkormányzati képviselők helyeztek el koszorút.

Last modified: 2021.03.18.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat