fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Dombóvár, Szabadság u. 2. szám alatti orvosi rendelő felújítása

Dombóvár Város Önkormányzata sikeresen pályázott, aminek köszönhetően 2021-ben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén támogatást nyert a Szabadság utca 2. szám alatti orvosi rendelő felújítására. A támogatási kérelmet az Önkormányzat a Dombó-Land Térségfejlesztő Kft-vel konzorciumban nyújtotta be.

Kedvezményezett neve: Dombóvár Város Önkormányzata

Pályázat azonosítószáma: TOP-4.1.1-15-TL1-2020-00028

Pályázat címe: Dombóvár, Szabadság u. 2. szám alatti orvosi rendelő felújítása

Szerződött támogatási összeg: 220.289.136 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében az épület általános felújítására került sor, szakhatósági elvárásoknak megfelelő átalakítások is megvalósultak, annak érdekében, hogy a működési engedély meghosszabbításának ne legyen akadálya. Továbbá az orvosi rendelők esetében – a pályázati kiírásban foglaltaknak megfelelően – akadálymentesítésre, ill. a fűtésrendszer korszerűsítésére is sor került. A projekt megvalósításával az egészségügyi szolgáltatások minősége és költséghatékonysága jelentősen javult. A kivitelezési munkálatokat műszaki ellenőr és rehabilitációs szakmérnök folyamatosan felügyelte.

A felújítás keretében megvalósult:

  • Homlokzati hőszigetelés: A meglévő teljes homlokzat utólagos hőszigetelést kapott.
  • Homlokzati nyílászárók cseréje: A meglévő, korszerűtlen nyílászárók kibontása után új, korszerű, fokozott légzárású műanyag nyílászárók kerültek beépítésre 3 rétegű üvegezéssel.
  • A meglévő héjalás cseréjéhez kapcsolódó munkák: A meglévő héjalás palafedés volt, ezért az azbesztmentesítési munkák elvégzése után új héjalásként, piros égetett agyagcserép került a tetőre. Új villámvédelmi rendszer került kiépítésre, a meglévő és elbontásra kerülő, hiányos rendszer helyett.
  • A zárófödém hőszigetelése: A meglévő, földszint feletti zárófödém hőszigetelése elkészült.
  • Belső felújítások: Az épület fűtési rendszere megújult, a teljes kazánházi hőtermelő berendezések cseréje megtörtént. A fűtést padlófűtés biztosítja, ezáltal egy alacsony hőfokon működő, takarékos fűtési rendszer került kialakításra. A teljes belső elektromos rendszer felújítása megtörtént, a mérőhely szabványosításával. Új és korszerű villamos hálózat került kiépítésre, LED fényforrásokkal. A belső helyiségek tisztasági festést és új hideg-burkolatot kaptak.
  • Egyéb külső felújítások: A projektarányos akadálymentesítésen túl a meglévő burkolt felületek és a vízelvezetés megújításra került.

 

Projekt befejezése: 2023.12.15.

Last modified: 2024.02.01.