fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Tájékoztatás rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságról

 

A veszélyhelyzet ideje alatt teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet ideje alatt elrendelt működési rendjéről szóló 556/2020. (XII.4.) számú Kormány rendelet 9. § alapján az e rendelet hatálybalépésekor fennálló, és a veszélyhelyzet alatt lejáró rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság időtartama, valamint a hátrányos helyzet megállapításának időtartama meghosszabbodik a vészhelyzet kihirdetéséről, és a vészhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I.29.) Kormány rendelet hatályvesztésének hónapját követő második hónap végéig.

 

A fentiek figyelembevételével a megállapított rendszeres gyermekvédelmi kedvezmények automatikusan meghosszabbodnak. Lejáratuk előtt értesíteni fogjuk ügyfeleinket.

 

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény a lejárat után ismételten benyújtható – időpontegyeztetést követően – a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal (Dombóvár, Szabadság u. 18.) ügyfélszolgálatán.

 

Kérnénk tájékoztatásunk szíves tudomásulvételét.

 

Hatósági Iroda

Last modified: 2021.06.15.