fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Erky-Nagy Tibor „Egykor volt” könyvbemutatója

A régi képeket mindig szerettem

Erky-Nagy Tibor Egykor volt című könyvének bemutatóját tegnap este nagy érdeklődés mellett tartotta meg a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesület a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központban.  Az eredetileg Dombóvár várossá avatásának 50. évfordulójára tervezett könyvkiadás a pandémia miatt elhúzódott és az önkormányzat segítségével a Miniszterelnökség által kiírt pályázati forrásból a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával jelenhetett meg.

Kerényi Zsolt alpolgármester köszönte meg a Gutenberg 2000-díjas tipográfusnak az újabb rendkívül igényes kiadványt, amely egy sorozat záró darabja. Az első könyv 2000-ben jelent meg 100 év Dombóváron címmel.

Takács Istvánné helytörténész ünnepi gondolataiban kiemelte, hogy olyan újabb 600 fotó került az emlékkönyvbe, melyet még nem publikált a szerző és komoly helytörténeti ismereteken, kutatómunkán alapszik. Nem elégedett meg Erky-Nagy Tibor az egyszerű szöveges aláírással, szinte megszólalnak a fotók a könyvben, amely a tartalmas ismeret mellett a digitális technikának is köszönhető.  A kiadványban egyszerre jelenik meg a szerző hagyománytisztelete és innovatív elképzelései. „Azt kell megértenünk, hogy ami ma létezik, az már holnap nem biztos, hogy lesz.” Ezért fontos Erky-Nagy Tibor munkássága – emelte ki Takács Istvánné.

Dr. Szenyéri Zoltán az Illyés Gyula Gimnázium igazgatója beszélgetett a szerzővel a könyv dedikálása előtt. A könyv kiadója a Dombóvári Városszépítő Egyesület.

Last modified: 2021.09.21.