fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Megyenap Bonyhádon

A Megyenapot minden évben szeptember 1-jén tartják meg a tradíciók éltetése okán Tolna megyében, hiszen 1699. szeptember 1-jén nyert pecséthasználati jogot a megyénk. E pecsét körvonalait ábrázolta a megyecímer, ahogy jelenleg is, 322 évvel később. Ehhez a naphoz kapcsolódóan ismerik el azokat az embereket, akik munkájukkal vagy életművükkel gyarapítják Tolna megyét.

Az ünnepi rendezvény helyszíne a Bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központ volt, ahol közreműködőként Reviczky Gábor színművész is megjelent.

A program fő szónokai Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök és Potápi Árpád János államtitkár, a térség országgyűlési képviselője voltak. Az eseményre Pintér Szilárd polgármester is meghívást kapott.

Az ünnepségen Szabó Csaba Shotokan karate mesterként végzett eredményes és példaértékű edzői tevékenységéért vehette át a Sipos Márton-díjat. Tevékenysége elismerése érdekében Pintér Szilárd polgármester javasolta a mestert erre a díjra.

Lankó Jánost a sürgősségi ellátás területén végzett több évtizedes, kitartó, megbízható szakmai tevékenységéért jutalmazták „Tolna Megye Közszolgálatáért” díjjal.

Last modified: 2021.09.21.