fbpx

Városunk Dombóvár

Huszonöt főzőcsapat mérte össze a tudását a tegnapi Dőry Lecsófesztiválon.

Sportszervezetek, civilek, oktatási és nevelési intézmények fogadták el Dombóvár Város Önkormányzatának meghívását és szombaton bográcsban főztek lecsót saját receptjük szerint. Pintér Szilárd polgármester elsősorban közösségépítés jellege miatt kezdeményezte a rendezvényt. Véleménye szerint szükség van hasonló célú programokra, amely a kötetlen beszélgetéseknek, felhőtlen szórakozásnak adnak teret.

Szoros küzdelem alakult ki, nem volt könnyű ezúttal sem a zsűrinek. Tóth Zoltán Civil Tanácsnok, önkormányzati képviselő, Bank István és Klotcz István vállalták a feladatot, hogy felállítják a végső sorrendet. Az ízvilág mellett fontos szerepet kapott a tálalás is mely, sok esetben tolta feljebb a pontokat. Összesítés után a Karatesuli végzett a dobogó harmadik fokán, második lett és a Benei Kont által vezetett technikusi csapat és a legnagyobb kupát a Dombóvári Alapfokú Művészeti Iskola „Paprikato Hagymarkato” elnevezésű csapata érdemelte ki. A hagyományos lecsó mellett készültek egyéb kiegészítő hozzávalókkal is ételek.

Kettő ételt a zsűri külön kiemelt, és egy-egy különdíjjal jutalmazta az Egyesített Humán Szolgáltató Központ MEG-ESZI csapata húsgombóccal készült lecsóját és a Dombóvári Vállalkozói Egyesület és a Dombóvári Gazdakör közös csapatának tojással készült lecsóját. A délután folyamán a zenei aláfestést a Fűszeres Trió és Dombóvári Zenész Egyesület szolgáltatta.

A rendezvény ideje alatt a Viharmadár Önkéntes Mentő Egyesület a gyerekekre is gondolt, és palacsintát sütött a kedvükre.

Last modified: 2021.10.13.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat