fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Tisztelet a hősöknek – megemlékezés Dombóváron

Október 22-én tartottunk városi megemlékezést az ’56-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esterházy Miklós Technikum, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Fesztbaum Béla Jászai Mari-díjas színművész segített felidézni a leglényegesebb pillanatokat, a legfontosabb üzeneteket.
Potápi Árpád János beszédében kiemelte, hogy ismernünk kell az eseményeket, mert ragyogóan jelenik meg benne a magyar nép mindenkori akarata. Felhívta a figyelmet arra, hogy ’56 viszonyítási pont lett a magyar történelemben. Egyrészt a forradalomhoz való hozzáállás sokat elárul az egyénről, valamint arra is emlékeztetett az 50. évfordulón történtekre utalva, hogy a baloldali kormány megismételte Kádár János árulását; 1956-ban és 2006-ban is a hatalmat választották a nép ellenében.
A rendezvényen résztvevők fáklyákkal vonultak a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont udvarán található Mindszenty József bíboros szobrához, ahol dr. Hegedüs János Magyarország utolsó hercegprímásának áldozatos életéről, szerepvállalásáról osztotta meg gondolatait.
Minden közreműködőnek szívből köszönjük, hogy részvételükkel méltóvá tették az emlékezést HŐSEINKRŐL!

 

Last modified: 2021.10.27.