fbpx

Városunk Dombóvár

Sajtótájékoztató a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában

Az Okos Doboz külhoni tartalomfejlesztésről tartottak országos tájékoztatót. A Játék a tanulás! jelmondattal 2016-ban indított interaktív tanulási felület hatszáz kérdéssorral bővült. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője tájékoztatójában kiemelte, hogy ezzel a rendezvénnyel munkájának mindkét aspektusa összeért. A választókerületében tarthat sajtótájékoztatót egy olyan fejlesztésről, melyben jelentős szerepet vállaltak a külhoni magyar oktatás képviselői, valamint a Nemzetpolitikai Államtitkárságon kollégái. s eredményeképp mind a Magyarországon, mind a határon túli magyar ifjúság kamatoztathatja tudását, erősítheti magyarságtudatát, bővítheti ismereteit.

A 2020 nyarán született meg az az elgondolás, miszerint fejleszteni, bővíteni kell az Okos Doboz platformját, ezáltal több cél valósulhatott meg; egyrészt a határon túli magyar régiók értékeinek alaposabb megismerését biztosítja, másrészt a határon túl élő azon fiatalok is, akik nem magyar iskolába járnak jobban megismerhetik anyaországuk értékeit, betekintést nyerhetnek a magyar oktatás ismeret anyagába. Közel ötven gyakorló pedagógust vontak be a munkába, hat régióból melynek segítségével egyre közelebb kerülnek az Okos Doboz megálmodói az egységes magyar oktatás megvalósításához. Az eseményen Erdélyből Burus Siklódi Botond – a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke, Kárpátaljáról Orosz Ildikó – a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöke, Felvidékről Fekete Irén – a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége elnöke, a Vajdaságból Jerasz Anikó – a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke, Horvátországból Micheli Tünde a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége képviselője beszélt a tapasztalatokról. A hatodik partner Muravidék volt.

Szűcs Dóra az Okos Doboz ügyvezetője elmondta, hogy a kor minden elvárásának megfelel a továbbfejlesztett tudástranszfer. A jelenlegi adatok szerint már több mint 46,5 millió megoldott feladatnál tart a digitális oktatási felület. Az élményközpontúság, az alkalmazhatóság, a maradandó tudás megszerzése volt az elsődleges cél a tankönyvfüggetlen digitális taneszköz megvalósítása során. A dombóvári általános iskola 7. b. osztályos lelkes tanulói vették birtokba elsőként az installációt és mutatták be a gyakorlati működési a megjelentek számára Szűcs Dóra segítségével.

Dr. Szenyériné Szabolcska Julianna az intézmény vezetője köszöntőjében elmondta, hogy a mai kor szellemében kell tanítani, a régi módszerek már nem működnek, ezért a pedagógusnak kell felzárkózni és haladni a ma gyermekeihez, a hatékonyság érdekében új technikákat kell elsajátítani. A minőségi tudás átadása érdekében a diákok érdeklődését fenn kell tartani, így elengedhetetlen az oktatás és a módszerek korszerűsítése. Az iskolában már ismerik és előszeretettel használják is az Okos Dobozt.

Pintér Szilárd Dombóvár polgármestere elmondta, az elmúlt években a pandémia alatt szerzett tapasztalatok rávilágítottak arra, hogy szükség van az Okos Dobozhoz hasonló segítségre, hiszen nem mindenki rendelkezik pedagógus végzettséggel, szakmai tapasztalattal, az online tanulásban, ismétlésben óriási mankó lehet a tananyagok elsajátítása során.

Last modified: 2021.11.24.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat