fbpx

Városunk Dombóvár

Karácsony előtti adományozás minden 80 év feletti számára

Tisztelt Lakosság! Kedves Dombóváriak!

Örömmel osztom meg Önökkel, hogy november 24-től minden 80 év feletti számára, közel 1000 háztartásba eljuttatunk egy tartós élelmiszerekből álló csomagot a Dombó-Csipssz Családi, Ifjúsági, Polgári Sport Szervezet közreműködésével a Miniszterelnökség támogatásával, melyhez a BGA Zrt. biztosított forrást. A csomagok szállításában Dombóvár Város Önkormányzata vállalt szerepet. Így igazi összefogással valósulhat meg a karácsony előtti adományozás.
Közel harminc önkéntes dolgozott azon, hogy a csomagok elkészüljenek, valamint Dombóvár Város Önkormányzatához fordult segítségért az elszállításuk lebonyolítása miatt. Igazi összefogás tapasztalható a városban, hiszen több intézmény és civil szervezet is az adományozás mellé állt. Köszönjük a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpontnak, a MMSZ Esterházy Miklós Technikumnak, a PASZ SE-nek, a Dombóvári Székely Körnek a Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltatónak és Bogdán Lászlónak az önzetlen felajánlást, segítséget minden kedvezményezett nevében.
Emellett újra szerveztük a Szociálpolitikai Kerekasztal működését, melynek legfőbb célja a hátrányos helyzetű, szegény családok támogatása, a betegségben szenvedők teljes körű ellátása, valamint az elesettek felkarolása. A városban működő szervezetekkel, hivatalokkal és intézményekkel azon dolgozunk, hogy minden családba eljusson a segítség, ahol szükség van rá az év 365 napján. Az ünnepek előtt több gyűjtés, szervezett támogatás és adományozás indult el. Október elejétől egy éven keresztül ingyenes zöld szám áll mindenki rendelkezésére, ahol problémájára megpróbálunk megoldást találni. 06-80/496-003
November 15. és december 15. között meghirdettük a Cipősdoboz akciót. A város négy pontján várjuk az adományokat nem (fiú/lány, nő/férfi) és életkor megjelölésével: Ági Boltja – Újdombóvár, Kissler Sörfőzde –Kertváros, Ditáll Festékbolt –Ady utca és Művelődési Ház – Hunyadi tér. Az összegyűlt csomagokat advent negyedik vasárnapján szétosztjuk három szervezet között annak érdekében, hogy a megfelelő helyekre jussanak el az ajándékok.

December 10-én országos kezdeményezésnek köszönhetően ételosztás lesz városunkban.

Helyszín: Dombóvár, Ady u. 60. Baptista Tevékeny Szeretet Misszió, Új Esély Központ udvarában 14:00 – 17:00 között.

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Pintér Szilárd
polgármester

Last modified: 2021.12.02.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat