fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Nemzetiségek adventi gálája Dombóváron

December 8-án a három dombóvári nemzetiségi önkormányzat megtartotta hagyományos ünnepi gáláját a Nemzetiségek Napjához kapcsolódóan. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a vendégeket. Pintér Szilárd Dombóvár polgármestere arról beszélt, hogy a nemzetiségi önkormányzatokkal jó partnerségi viszonyt ápol Dombóvár Város Önkormányzata, amely elengedhetetlen a város fejlődése érdekében.

Már több éve jól bevált gyakorlat, hogy ezt az ünnepi alkalmat megragadva adják át az éves kitüntetéseket. A Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat az „Emlékgyűrű a német nemzetiségért” díját dr. Szenyéri Zoltán, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium igazgatója vehette át Glaub Róbert elnök úrtól és Glaub János elnökhelyettestől. A tavaly alapított „Dr. Josef Keller-díj” kitüntetésben részesült Kovács Gyula korábbi irodavezető, Balaskó János, a Dombóvári Zenész Egyesület elnöke és karmestere, Vidóczyné Doszpod Mária, a Dombóvári Margaréta Református Óvoda nyugalmazott óvodavezetője. A díjátadón közreműködött dr. Keller Tamás, néhai Keller József fia.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat elismerésben részesítette Kalocsa Istvánt és dr. Farkas-Szabó András irodavezetőt, a Máté Mihály-díjat Ligorovics Zsolt elnök adta át.

A Dombóvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat két díjazottja Branka Pavić-Blazsetin újságíró, szerkesztő-műsorvezető és Filákovity Vjekoszláv, az Országos Horvát Önkormányzat képviselője, Varga-Stadler Gábor elnök, Árok Attila alelnök és Varga-Stadler Máté adták át a horvát bánról elnevezett Franjo Vlašić-díjat.

A rendezvényen a színvonalas műsorról az Alte Herren Blaskapelle Dombóvári Fúvószenekar és a Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium ének- és zenekara gondoskodott.

Last modified: 2021.12.22.