fbpx

Városunk Dombóvár

REMÉNY – Advent második vasárnapja

Advent második vasárnapjához kötődve egész hétvégén színes programok várták a kedves lakosságot és az érdeklődőket.

Pénteken Mikulás kupa a József Attila Általános Iskolában, este Fekete Nándor orgonaművész „Zene a képekben” című koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők, mely rendezvény a Térzene Program keretében valósulhatott meg. A sportosabb programok kedvelőinek is akadt lehetőség, a Futóegerek hagyományos Mikulás futása idén a Hunyadi téren valósulhatott meg.

Szombaton délután kézműves foglalkozás várta a kisebbeket az Életfa Nagycsaládos Egyesület és a Dombó-Csipssz Egyesület szervezésében, majd a Hangszerelem Stúdiózenekar karácsonyi dalai varázsoltak ünnepi hangulatot a Művelődési Ház előtti téren, mely koncertet szintén a Térzene Program tett lehetővé. A koncertet követően pedig hivatalosan is megnyitott az adventi vásár Dombóváron.

December 5-én a Dombóvári Székely Kör jóvoltából lépett fel a színházteremben László Attila, Kézdivásárhely tehetséges énekese.

A gyertyagyújtás előtt a TM SzC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium és a Dombóvári József Attila Általános Iskola diákjai adtak igen színvonalas műsort a színházteremben.

A Művelődési Ház előtt az adventi koszorúnál Birtalan József verset mondott, Hecker Márton metodista lelkész mondta el ünnepi gondolatait. A gyertyát Horváth Józsefné és Futó Péter önkormányzati képviselők gyújtották meg.

Az adventi vásárban forralt borral, kézműves termékekkel, méhész termékekkel, kürtős kaláccsal és különféle finomságokkal várták a résztvevőket.

Mindenközben pedig óriási sikernek örvend a telepített jégpálya. Schváb János Öcsi retro slágerekkel adta a talpalávalót. Dombóvárral kapcsolatos kérdések helyes megválaszolásával apró ajándékokat nyerhettek az ügyes játékosok.

Last modified: 2021.12.22.

Copyright © 2024 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok
Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok