fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Honismereti Völgyfoglaló családi program a Nyerges erdőben

Az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár kezdeményezte nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódóan a Nyerges erdőben a Honismereti Völgyfoglaló családi programot a Magyar Honvédség Tolna Megyei Hadkiegészítési és Területvédelmi Parancsnokság aktív közreműködésével.
A március 14-i rendezvényük megemlékezés, tiszteletadás és „csapatépítés” céllal valósult meg. Németh Zsuzsanna, az egyesület elnöke elmondta, hogy a nemzeti ünnep alkalmával a nemzeti identitás, a hazaszeretet erősítése mellett a történelmi eseményekre emlékezve a mai fiatal generációhoz szerették volna közelebb hozni azon értékeket, melyek mentén tisztelettel gondolhatunk a hős hazafiakra, tetteikre.
Ezen kívül, úgy gondolom az egész napos program jó alkalmat ad arra is, hogy mélyebben bele lássanak gyermekeink a honvédség, a jelen kor hőseinek mindennapos feladataiba, akik védik határainkat, segítik a szakemberek munkáit a pandémia idején, biztonságot teremtenek a hétköznapi életünkben. Mindenképpen szeretnénk parterek lenni abban is, hogy gyermekeinket és a programon részt vevőket erősítsük abban a tudatban, miszerint az egyenruhások értünk vannak és bizalommal fordulhatunk feléjük – foglalta össze Németh Zsuzsanna.
Óriási érdeklődés mellett zajlott a program, honvédelmi- katonai bemutató, ügyességi feladatok, valamint toborzó – egészségügyi –honvédelmi sátor, katonai eszközök, gépjárművek, íjász bemutató, akadálypálya várta az eseményre kilátogató családokat.
A rendezvényen több mint 500 fő vett részt. A nagyszerű programokat köszönjük a szervezőknek!

Last modified: 2022.03.17.